Keravan johtava ylilääkäri: Maahanmuuttajien tartunnat kasvussa Keravalla – myös kantaväestö luistaa rajoitusten noudattamisesta

Tanja-Elina Niemi

Keravan pitkään hyvänä jatkunut koronatilanne on kehittynyt vähitellen huonompaan suuntaan ja etenkin kahden viikon aikana tartunnat ovat lähteneet nousuun.

Tartuntoja on tähän mennessä todettu yhteensä 364, joista 55 viimeisen kahden viikon aikana.

Johtava ylilääkäri Olli Huuskonen selvitti koronatilannetta Keravan kaupunginvaltuustossa maanantaina:

– Keravalla näkyy sama kuin pääkaupunkiseudulla on jo näkynyt, että maahanmuuttajat korostuvat näissä tapauksissa. Heillä on kieliongelmia päästä palvelujen piiriin eikä välttämättä ymmärretä etäisyyksien pitämistä ja sosiaalisten kontaktien välttämistä. Asutaan ehkä tiiviisti ja näin tartuntoja tulee enemmän, selvitti Huuskonen.

Hän näki syitä myös kantaväestössä:

– On nähtävissä ihan kantasuomalaisten kohdalla, että on väsymystä rajoitusten noudattamiseen. On ollut tapaus, että ihan korkeasti koulutetussa perheessä ajateltiin, että ei se nyt meitä koske ja ettei altistus enää aiheuta mitään, sitten on altistettu muita tartunnalle, sanoi Huuskonen.

Kantasuomalaisilla on väsymystä noudattaa rajoituksia.

Ilmaantuvuusluku on viikon alussa Keravalla 148,6 tapausta 100 000 henkeä kohti kahdessa viikossa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus on vielä kokonaisuudessaan pahempi: 157,3/100 000/14 vrk.

HUOLTA aiheuttaa muuntovirus. THL:n mukaan Suomessa on 2.2. mennessä todettu yhteensä 116 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta.

Niistä 105 on Britanniassa havaittua muuntunutta virustyyppiä ja 11 Etelä-Afrikan virustyyppiä.

Huuskonen kertoi, että Huslab aloittaa positiivisten näytteiden nopeamman tyypityksen tällä viikolla.

ENNUSTE on nyt – kun rokotteita ei saadakaan niin nopeasti – että Keravalla 55–66 prosenttia riskiryhmiin kuuluvista olisi rokotettu maaliskuun loppuun mennessä.

Keravan terveysaseman puhelinpalvelu on ruuhkautunut koronatiedusteluista.

– Kysyntä ollut valtavaa. Puhelinpalvelu on ruuhkautunut pahoin, sanoi Huuskonen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut