Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt ryöpsähti: Keusoten alueella 20 uutta tartuntaa torstaina ja lukuisia mahdollisia altistumisia sekä joukkoaltistumisia

Keusoten kunnissa varmistui torstaina 4. helmikuuta 20 uutta koronatartuntaa, joista yksi Mäntsälässä, yhdeksän Järvenpäässä, kuusi Nurmijärvellä, kolme Tuusulassa ja yksi Hyvinkäällä.

Torstaina Keusoten alueelta tulvi tietoja myös lukuisista mahdollisia altistumisista ja joukkoaltistumisista.

Mäntsälässä altistumisia on saattanut tapahtua kirpputori Mingossa lauantaina 30. tammikuuta kello 14-14.30 sekä kirpputori Aurinkoisella samana päivänä kello 14.45-15.15. Tuusulan Femmatorilla sunnuntaina 31. tammikuuta kello 12-13.00 asioineet ovat niin ikään saattaneet altistua.

Järvenpääläisessä koripallojoukkue Beat Basketissa altistuneista kotikaranteeniin määrätään vajaat kymmenen henkilöä.

Järvenpään kouluissakin on sattunut huomattavan paljon altistumisia. Haarajoen koulusta karanteeniin asetetaan yli 30 henkilöä – oppilaita ja henkilökuntaa – , Kartanon koulusta Ylä-Kartanon puolelta noin 25 henkilöä ja Kinnarin alakoulusta noin 80 henkilöä. Kinnarin mittavaa karanteenia selittää se, että siellä joukkoaltistumisia tapahtui kaksi: tammikuun lopussa ja helmikuun alussa.

Joukkoaltistuminen on tapahtunut myös evankelisluterilaisen seurakunnan ylläpitämässä lasten iltapäiväkerhossa Haarajoella, jossa karanteeniin laitetaan yli 20 henkilöä. Jokseenkin saman verran väkeä on altistunut Pikkuvanhan päiväkodissa.

Nurmijärvellä, Harjulan koulussa Klaukkalassa kotikaranteeniin päätyy joukkoaltistumisen takia parikymmentä henkilöä.

Jos epäilee altistuneensa, liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa on syytä välttää. Lievienkin oireiden ilmaantuessa on hakeuduttava koronatestiin ja jäätävä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen.