Järvenpään kaikille avoimen runokilpailun "70 vee" tuomari Juho Kuusi kannustaa kirjoittamaan runoja vimmatusti ja anteeksipyytelemättä

Juho Kuusi vinkkaa että esimerkiksi Lemmenlaakso voisi pilkahtaa runokilpailun runoissa. Anton Soinne

Anu Miettinen

Toukokuun lopussa runokilpailun tuomarina toimiva, Järvenpäässä kasvanut lavarunoilija, muusikko ja sanataideohjaaja Juho Kuusi saa runokilpailuun osallistuneet runot luettavakseen.

Järvenpään tuntevana Kuusi sanoo että runoon ansaitsisi päästä Lemmenlaakso ja maailman hienoin tai rumin kirkko.

– Muutin viimeisen kerran 2014 loppukesästä pois Järvenpäästä. Silloin tuntui että Järvenpää on kovasti paisumassa ja monet lapsuuden maisemat muuttumassa, kertoo Kuusi

Kuusi on kaksinkertainen Poetry slamin Suomenmestari ja vuoden 2020 Talent Suomi -kilpailun finalisti, joka on esittänyt runouttaan jo yli kymmenen vuotta Suomessa että ulkomailla.

Hänen esikoisrunokirjansa ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä” julkaistiin viime syksynä.

– Mun runojen pituus vaihtelee tosi paljon. Esimerkiksi kirjaan tuli lyhyempiä tekstejä, monet alle sivun mittaisia, mutta mun esitettäväksi tarkoitetut runot taas ovat usein kahdesta kolmeen sivua pitkiä.

Kuusi soisi, että runoutta voisi olla huomattavasti enemmän maailmassa, niin runoudelle pyhitetyissä ympäristöissä kuin myös osana muita kokonaisuuksia.

Millaiset kannustussanat runotuomari Kuusi haluaisi lähettää heille, jotka tarvitseva rohkeutta runonsa kirjoittamiseen?

– Kirjoita vimmatusti ja anteeksipyytelemättä!

Parhaan runon kirjoittanut saa palkinnoksi 250 euroa ja kilpailurunoista julkaistaan antologia.

Runot lähetetään nimimerkillä varustetussa kirjekuoressa Järvenpään kaupunginkirjasto / Järvenpää 70 -runokilpailu, Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää.

Runot kirjoitetaan yhdelle puolelle A4-arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja fontilla tulostettuina. Samaan kirjekuoreen laitetaan myös erillinen, suljettu kirjekuori, jossa on kirjoittajan nimi, yhteystiedot ja päällä lukee nimimerkki.

Kilpailun voittaja julkistetaan 14.8. Järvenpään kaupungin kansanjuhlassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut