"Presidentinlinna" pilottisarja tuotetaan kokonaan Keudassa media-alaa opiskelevien taidoilla ja näkemyksillä

Keudan media-alan opiskelijat oppivat teorian lisäksi käytännössä taitoja joita tarvitaan tv-tuotannoissa. Aku Lohimäki

Anu Miettinen

Keudan media-alan kymmenen opiskelijaa ovat niin sanotusti eläneet viimeiset viikot ja kuukaudet 1990-luvulla.

Syy on se, että ryhmällä on työn alla "Presidentinlinna" -käsikirjoitus joka on tarkoitus kuvata maaliskuussa reilun viikon aikana.

Pilottijakso sijoittuu vuoteen 1994 ja vallanvaihtoon presidentinlinnassa, jota niin sanotusti sijaistaa Keudan Paatela Wärtsiläntiellä. Presidentinlinnan hehkua saadaan sijoittamalla osa kuvauksista Gustavelundiin.

Pilottijakson idean ja käsikirjoituksen tehneen Minna Halttusen tarina sijoittuu kerronnaltaan The Crownin ja Downton Abbeyn -sarjoihin ripauksella Salattuja Elämiä.

Dialogikäsikirjoittajana Halttusen kanssa on ollut kurssikaveri Lotta Kalteva.

Halttunen kertoo että sai idean sijoittaa sarjan tapahtumat presidentinlinnaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleja ja sen jälkeistä draamaa seuraamalla.

– Vallanvaihdon kulisseissa olisi mielenkiintoista olla, nähdä se vaikka valkoisen talon työntekijöiden perspektiivistä. Pystyin helposti kuvittelemaan miten tunteita herättävää työntekijöille on vallanpitäjän vaihtuminen, Halttunen kertoo.

Presidentinlinja- pilotissa sivutaan historiaa.

Vuonna 1994 Suomessa istui ensimmäistä kertaa nainen eduskunnan puhemiehenä, Lillehammerissa pidettiin olympialaiset ja Suomi liittyi kansanäänestyksellä Euroopan Unioniin.

"Presidentinlinna" harjoitustyössä aikuisopiskelijat kokeilevat käytännössä televisiosarjan tekemistä. Ryhmä toteuttaa pilotin näyttelijävalintoja ja kuvauspaikkoja myöten.

Sarjan päähenkilönä on kirjaamon uusi sihteeri Odette Ahlstedt, joka aloittaa työnsä samana päivänä uuden presidentin kanssa.

Televisiodraamaopettaja Aku Lohimäki kertoo että opiskelijat ovat tehneet joka vuosi yhden draamasarjan pilotin ja yhden lyhytelokuvan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut