Yli 14 000 riistaonnettomuutta liikenteessä – kolme maakuntaa kärjessä, joukossa myös Uusimaa

Viime vuonna tieliikenteessä tapahtui vähän yli 14 000 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa riistaonnettomuuksissa oli marraskuu, jolloin niitä kirjattiin kaikkiaan 2 401.

Marraskuun onnettomuudet olivat kuudesosa kaikista tapauksista, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista.

Tieliikenteen onnettomuuksissa on ollut mukana valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja ja kuusipeuroja.

Syksyn kuukausien lisäksi onnettomuuksia tapahtui paljon touko-kesäkuussa. Viime toukokuussa sattui 1 372 onnettomuutta. Kaikkein vähiten onnettomuuksia kirjattiin helmi-maaliskuussa. Maaliskuussakin tieliikenteessä tapahtui kuitenkin yli 500 riistaonnettomuutta.

Alueellisesti suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui Tilastokeskuksen mukaan Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Näissä maakunnissa tapahtui yli puolet kaikista riistaonnettomuuksista.

Myös Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä tapahtui paljon onnettomuuksia, lähes 20 prosenttia koko maan vahingoista.

Eniten onnettomuudet lisääntyivät Satakunnassa, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Laskua puolestaan oli eniten Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa ja Lapissa.

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui valkohäntäpeurojen ja ajoneuvojen törmäyksissä.

Valkohäntäpeurojen kanssa ajetut kolarit edustivat puolta kaikista onnettomuuksista. Toiseksi eniten kolaroitiin metsäkauriiden kanssa, 5 094 kertaa.

Eniten kasvoivat valkohäntäpeuraonnettomuudet, joita tapahtui 745 enemmän kuin vuonna 2019.

Eniten vähenivät hirvionnettomuudet, joita tapahtui yhteensä 1 527 kappaletta. Laskua hirvionnettomuuksissa vuoteen 2019 verrattuna oli melkein 500 kappaletta.

Metsäpeura-, villisika- ja kuusipeurakolareita tapahtui viime vuonna yhteensä 131 kappaletta ja niiden osuus kaikista onnettomuuksista oli pieni.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut