Järvenpään lukio siirtyy etäopetukseen kuukaudeksi – ylioppilaskirjoitukset halutaan turvata

Jouko Tuomas-Kettunen

Järvenpään lukio siirtyy etäopetukseen maaliskuun ajaksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Lukiossa on toistaiseksi vältytty joukkoaltistumisilta koronapandemian aikana.

Rehtori Marja-Liisa Lehtiniemen mukaan opiskelijat ovat esimerkillisesti noudattaneet taudin leviämisen estämiseksi annettuja suosituksia.

Aiemmin on ilmoitettu, että lukiossa noudatetaan etä- ja lähiopetuksen vuorottelua.

– Tartuntatautiviranomaisen kanssa käytyjen keskustelujen perusteella ja koronaviruksen ilmaantuvuuslukujen noustua Järvenpäässä, on ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä koronan leviämisen estämiseksi ja kevään ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi päädytty lukiokoulutuksen siirtämiseen etäopetukseen, kaupunki muotoilee tiedotteessa.

Etäopetusaika on 1.3.–4.4.

Ensi viikolla osa opiskelijoista on vielä lähiopetuksessa, minkä vuoksi erityisesti tähdennetään koronasuositusten noudattamisen tärkeyttä.

– Samoin kaikkien kirjoituksiin osallistuvien ja heidän lähipiirinsä toivotaan välttämään kaksi viikkoa ennen kirjoituksia sosiaalisia kontakteja omaehtoisen karanteenin tapaan, jotta sairastumiset eivät vaaranna kirjoituksiin osallistumista.

Etäopetus on monille opiskelijoille kuormittavaa, joten lukiolaisten toivotaan tarvittaessa hyödyntävän lukion tarjoamia tukipalveluja.

Marja-Liisa Lehtiniemi toteaa, että jos tartuntatilanne oleellisesti paranee talvilomaviikon eli viikon 8 loppuun mennessä, voidaan harkita uudelleen siirtymistä etä- ja lähiopetuksen vuorotteluun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut