Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Usko-koira on toipunut jo lähes täysin vuorokauden karkumatkastaan – "Ero viikon takaiseen on kuin yöllä ja päivällä"

7-kuukautinen tanskandoggi Usko katosi viikko sitten perjantaina iltapäivälenkillä. Lauantain vastaisena yönä kymmenet avuliaat henkilöt etsivät sitä Keravan Killassa.

Usko löytyi sattumalta eräästä autokatoksesta melkein vuorokausi myöhemmin. Eläinlääkärin tarkastuksessa siltä löytyi muun muassa useita paleltumavammoja. Sen takajalka oli turvonnut pahasti, koska fleksi oli kietoutunut sen ympärille karkumatkalla.

Uskon omistaja Maria Tähtinen kävi torstaina Uskon kanssa kontrollikäynnillä eläinlääkäriasema Askeleessa Hyrylässä.

– Eläinlääkäri Mari Tienhaaran mukaan Usko on toipunut hämmästyttävän hyvin. Ero viikon takaiseen on kuin yöllä ja päivällä.

– Viikko sitten Usko murisi kaikille, kun veimme sen eläinlääkäriin. Mutta torstaina se ei ollut moksiskaan, kun eläinlääkäriaseman työntekijät kävivät silittämässä ja halailemassa sitä.

Torstain verikokeiden mukaan Uskon tulehdusarvot olivat laskeneet ja veriarvot olivat normaalit.

– Lämpökamera näytti oikeassa takajalassa reaktioita, vaikka silmämääräisesti jalka on kunnossa. Käymme kuvauttamassa sen ehkä vielä muutaman viikon päästä, mutta muuten Usko on kunnossa.

– On erikoista, ettei iho ole kuoriutunut ihopaleltumakohdista, sillä eläinlääkäri epäili vahvasti, että niin tulee käymään. Myöskään kudosvaurioita ei näyttäisi syntyneen, vaikka niitä pelättiin. Pientä rohtumaa on enää toisessa takajalassa.

Uskon paino on noussut viikossa kolme kiloa, ja nyt vaaka näyttää jo 59 kilogrammaa.

Karkumatkan aiheuttamien paleltumien vuoksi Usko saattaa reagoida tulevaisuudessa kylmään entistä herkemmin, joten sen kanssa pitää ulkoilla pakkassäällä varoen.

Tähtinen on kiitollinen, että niin monet auttoivat Uskon etsimisessä.

– Apua saa, kun sitä uskaltaa pyytää. On hämmentävää, miten onnellisia ihmiset ovat olleet Uskon löytymisestä ja toipumisesta.

Tähtisen mukaan Uskon parantuminen on ollut ihme.

– Ihmeitä tehdään ja ihmeitä tapahtuu. Ihmeisiin pitää vain uskoa, hän sanoo kiitollisena.