Keravan ja Tuusulan lukiot tarkkailevat tautitilannetta – Järvenpään lukio päätti siirtyä etäopetukseen maaliskuun ajaksi kuultuaan tartuntatautiviranomaisia

Kevään ylioppilaskirjoitusten kirjalliset kokeet alkavat 16. maaliskuuta. Yo-koetta on porrastettu koronan vuoksi: reaalissa on neljä koepäivää ja matematiikassa kaksi. Saara Vuorjoki

Tanja-Elina Niemi

Järvenpään lukio päätti siirtyä etäopetukseen maaliskuun ajaksi aina 4. huhtikuuta asti. Keski-Uudenmaan muissa lukioissa ei ole tehty vastaavaa päätöstä, ainakaan vielä.

Tällä hetkellä Järvenpään lukiossa etä- ja lähiopetus vielä vuorottelevat.

KERAVAN lukion rehtori Pertti Tuomi sanoo, että nykyiset rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun eli 28.2.

– Etenemme näiden aiempien päätösten mukaan ja sen jälkeen on tilanne avoin, hän kertoo.

Keravalla lukion opiskelijat ovat tällä hetkellä kaikki etäopetuksessa lukuun ottamatta abiturientteja, jotka tekevät preliminäärikokeita lähiopetuksessa.

TUUSULAN lukion rehtori Seppo Kärpänen kertoo, että päätöstä etäopiskelun jatkosta ei ole tehty.

Me etenemme aiempien päätösten mukaan.

Tautitilanne huolestuttaa Tuusulassakin, vaikka altistumisia ei lukiossa ole toistaiseksi ollut, karanteeneja kyllä.

– Mutta jatkuvasti olemme valmiudessa ja tätä pohditaan yhdessä kunnan johtoportaan ja Keusoten kanssa.

– Toivomme, että voimme jatkaa osittaista etäopetusta, eli että on kaksi viikkoa lähiopetusta ja kolmas etänä, kertoo Kärpänen.

Joissakin oppilaitoksissa on jo tehty päätöksiä, että koronan vuoksi karanteenissa oleville opiskelijoille voidaan järjestää ylioppilaskirjoitukset, mutta pakkoa siihen ei ole.

– Tilannetta pohditaan ja selvitetään, päätöstä ei ole tehty, sanoo Pertti Tuomi.

Tuusulan lukiosta on opiskelijoille tiedotettu, että yo-koe pyritään järjestämään karanteenissa oleville:

– Teemme yhteistyötä Hyvinkään lukion kanssa. Vakaa usko on, että pystymme kokeen järjestämään myös karanteenissa oleville.

Kärpänen kuitenkin tähdentää, että THL:n ja Keusoten linjaukset ja määräykset vaikuttavat ja niitä seurataan.

JÄRVENPÄÄN lukion päätökseen vaikutti koronatilanteen huononeminen kaupungissa: ilmaantuvuusluvut ovat nousseet ja lukio haluaa turvata ylioppilaskirjoitukset. Ilmaantuvuuden nousua on myös Keravalla ja Tuusulassa.

Rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi on aiemmin kertonut, että jos tartuntatilanne oleellisesti paranee talvilomaviikon eli viikon 8 loppuun mennessä, voidaan harkita uudelleen siirtymistä etä- ja lähiopetuksen vuorotteluun.

Kevään koepäiviä on koronan vuoksi porrastettu siten, että kaksi reaalikoepäivää on jaettu neljäksi koepäiväksi ja matematiikan koepäivä kahdeksi koepäiväksi. Kirjoitukset alkavat 16.3., jolloin on äidinkielen ja kirjallisuuden (suomi ja ruotsi) lukutaidon koe.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut