Koulussa Tuusulassa mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle, muuntoviruksen todennäköisyys 50 prosenttia – Keusoten alueella sunnuntaina 15 uutta tartuntaa

Tero Vähämäki

Keusoten alueella on todettu sunnuntaina 15 uutta koronavirustartuntaa. Uusista tartunnoista seitsemän on peräisin Järvenpäästä ja neljä Tuusulasta, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä todettiin kaksi uutta tartuntaa.

Keusoten mukaan tartunnat ovat jatkotartuntoja. Viisi tartunnansaajaa on ollut jo valmiiksi karanteenissa. Osan jäljitys on Keusoten mukaan yhä kesken.

Koronatartuntoja on todettu Keusoten alueella viime vuoden keväästä asti nyt yhteensä 1727.

Keusoten alueella karanteeniin asetettuja on yhteensä tänä vuonna 2457 henkilöä. Luku sisältää muitakin kuin Keusoten alueen asukkaita. Tällä hetkellä karanteenissa on 1567 Keusoten asukasta.

Keusote kertoi sunnuntaina myös, että Tuusulassa Hyökkälän koulussa on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on Keusoten mukaan voinut tapahtua 8.–9.2.

Altistuneita oppilaita asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin.

Koska Keusoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut, Yhteydenotot lasten vanhempiin voi kestää Keusoten mukaan tavanomaista pidempään, sillä tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut.

Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Altistuneita on yhteensä vajaa 30 henkilöä.

Keusote kertoo, että todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut