Tuusulan koronavuoden tilinpäätös ylijäämäinen – Keusoten kuntaosuus ylittyy noin 4,6 miljoonalla eurolla

Ennakkotiedot Tuusulan kunnan tilinpäätöksestä vuodelta 2020 kertovat, että kunnan talous on 3,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Ero 19,9 miljoonaa alijäämäiseen tulokseen vuodelta 2019 on merkittävä. Alkuperäisessä talousarviossa tuloksen arvioitiin 2020 olevan 3,8 miljoonaa euroa alijäämäinen ja muutetussa talousarviossa jopa 9,3 miljoonaa euroa alijäämäinen, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Verotulot toteutuivat 9,6 miljoonaa euroa ja valtionosuudet 16,6 miljoonaa euroa edellisvuotta korkeampina. Verotulot olivat yhteensä 192 miljoonaa euroa, mikä alitti alkuperäisessä talousarviossa ennakoidun noin kahdella miljoonalla eurolla.

− Olemme tietenkin tyytyväisiä siihen, että koronavuodesta ja sen kasvaneista sote-menoista ja verotulojen kehitykseen liittyneistä huolista huolimatta kunnan talous kääntyi positiiviseksi. Toimialueiden talous toteutui selkeästi budjetoitua parempana. Talouden saaminen tasapainoon on ollut yksi prioriteeteistamme ja on sitä yhä lähivuosina. Olemme noudattaneet ja noudatamme pitkäjänteisesti kasvun ja talouden hallintaohjelman mukaisia linjauksia, joissa keskitymme etenkin kunnan elinvoiman ja veropohjan vahvistamiseen, Keusoten palvelukyvyn ja tuottavuuden kehittämiseen sekä kunnan palveluverkon uudistamiseen, pormestari Arto Lindberg sanoo tiedotteessa.

Tuusulan kunnan toimintakulut pysyivät vuonna 2020 kutakuinkin ennallaan. Toimintakulut olivat kokonaisuudessaan 276 miljoonaan euroa (2019: 276 miljoonaa euroa).

− Positiivista oli se, että verotulojen ja valtionosuuksien määrä ylitti muutettuun talousarvioon kirjaamamme odotukset. Myös toimialueet pysyivät hyvin budjetissa ja pystyivät saamaan aikaan säästöjä. Myös maankäyttökorvauksissa ylitimme tavoitteet. Tontinmyyntitavoitteista jäätiin hieman 2020. Samalla kuitenkin omakotitonttien kauppa kävi hyvin, talousjohtaja Markku Vehmas tiivistää vuotta 2020 tiedotteessa.

− Sote-menot olivat sen sijaan ennakoitua suuremmat, ja Keusoten kuntaosuuden ylitys on ennakkotietojen mukaan noin 4,6 miljoonaa euroa. Keusoten menojen kasvu perustuu pääosin koronan vaikutuksiin. Arvonalentumisia kirjataan purettavista rakennuksista noin 2,1 miljoonaa euroa, Vehmas jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut