Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 koronaa Keravalla ja Keusotessa, Kerava muuttaa rokotusjärjestystä

Keusoten ja Keravan alueella todettiin torstaina yhteensä 30 uutta koronatartuntaa. Tapauksia oli Järvenpäässä 13, Nurmijärvellä kuusi, Hyvinkäällä neljä, Keravalla kolme, Mäntsälässä kaksi ja Tuusulassa kaksi.

Tartuntalähteet olivat Keusoten alueella perheessä tapahtuneita jatkotartuntoja. Tartunnan saaneista 12 oli valmiiksi karanteenissa. Osassa tapauksista jäljitys on vielä kesken.

Keusoten alueen ilmaantuvuusluku on 139, Keravalla ilmaantuvuus on 170. Keusotessa on nyt todettu kaikkiaan 1807 koronatartuntaa, Keravalla 452 tartuntaa.

Kerava joutuu muuttamaan hieman rokotusjärjestystä.

Keravalle on tämän hetken tiedon mukaan tulossa AstraZenecan rokotetta ensi viikolla. Sitä ei voi antaa yli 70-vuotiaille.

Kaupunki ei ole saanut vielä kaikkia yli 70-vuotiaita rokotettua, mutta rokotteen laatu sanelee sen, että Kerava alkaa rokottaa sairauden takia riskiryhmään kuuluvia ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen.

Riskiryhmäläiset eivät vielä voi kuitenkaan varata rokotusaikoja. Kaupunki tiedottaa viestintäkanavissaan, kun ajan varaaminen on mahdollista. Ajat varataan ensi sijassa sähköisen varausjärjestelmän kautta.