Taksikuski Emilio keravalaisen säveltäjän Italia-kirjassa: "Sisiliassa on maailman parhaat tomaatit, naiset, viinit, juustot, maisemat ja pastat"

Eero Hämeenniemi toimii Sibelius-Akatemian sävellyksen dosenttina, ja on viettänyt pitkiä aikoja eteläisessä Italiassa. Aino Lappalainen

Jouko Tuomas-Kettunen

Keravalainen säveltäjä, kirjailija ja pianisti Eero Hämeenniemi vie uusimassa kirjassaan lukijan matkalle Italian Mezzogiornoon.

Napolista etelään (Basam Books 2021) valottaa suurelle yleisölle tuntemattomaksi jääneen Etelä-Italian kulttuuria ja historiaa, kustantaja kertoo tiedotteessaan.

Hämeenniemi kertoo matkoistaan Etelä-Italiassa ja kohtaamisistaan paikallisten ihmisten kanssa.

– Sisiliassa on maailman parhaat tomaatit, naiset, viinit, juustot, maisemat, pastat, viinit, naiset, suklaat, vihannekset, appelsiinit, sitruunat, nespolet, viinit ja naiset.

Näin ragusalainen taksikuski Emilio kertoo, mikä Sisiliassa on hänen mielestään hyvää ja kaunista.

Kustantaja kertoo, että kirja käsittelee niin mafiaa ja monikulttuurisuutta kuin myös musiikkia, teatteria ja tapakulttuuria.

– Haluan tarjota lukijoilleni monipuolisemman, tasapainoisemman ja mielestäni myös totuudenmukaisemman kuvan Italian kiehtovasta etelästä, Hämeenniemi toteaa tiedotteessa.

Eero Hämeenniemi toimii Sibelius-Akatemian sävellyksen dosenttina, ja on viettänyt pitkiä aikoja eteläisessä Italiassa.

Napolista etelään on Hämeenniemen kahdeksas teos.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut