Järvenpään kirjastossa aloitettu lukupiiri hoituu etänä. Kevään aikana kotisohvalta matkataan Etelä-Koreaan, Yhdysvaltoihin ja Tansaniaan.

Seuraavassa etälukupiirissä jutellaan Pidä huolta äidistä -romaanista ja keskustelua virittelee kirjastonhoitaja Saara Leppäsalko. Jenni Ahvenainen

Marraskuun alussa Järvenpään kirjastossa kirjastonhoitajana aloittanut Saara Leppäsalko on valinnut etälukupiirin luettavat.

– Luettavat kirjat ovat niin sanotusti tuoreita tapauksia. Helmikuun etälukupiirin ensimmäinen Pia Leinon kirjoittama "Yliaika" oli pidetty kirja neljän osallistujan keskuudessa, kertoo Leppäsalko.

Lukupiirin tavoite on innostaa lukemaan mutta myös lisätä yhteisöllisyyttä. Lukeeko kirjan eri tavalla kun tietää että tästä vielä jutellaan?

– Voi olla, että lukiessa joku merkitsee muistiin kirjan teemoja ja ajatuksia. Etälukupiirin osallistuva tietää jo lukiessa, että lukukokemus rikastuu kun sen saa jakaa muiden kirjan lukeneiden kanssa.

Ensimmäisessä, viime torstain tapaamisessa, oli mukana opiskelijoita ja eläkeläisiä ja yksi osanottaja osallistui keskusteluun Seinäjoelta käsin.

Järvenpään kirjastossa ole ennen ollut kirjaston itsensä järjestämää lukupiiriä, mutta myönteinen kokemus etälukupiiristä kantaa toukokuulle saakka.

Seuraavaksi etälukupiirissä 25.3. kello 18 keskustellaan Kyung-sook Shinin romaanista "Pidä huolta äidistä".

– Se on hurjan kaunis kirja, ja sopii kaikille jotka haluavat lukea hyvää kirjallisuutta, muualtakin kuin Euroopasta. Kirja herättää ajatuksen että miten hyvin me tunnetaan omat äidit, kertoo Leppäsalko.

Lukupiirin kirjat voi lukea paperisen version lisäksi myös e-kirjana Järvenpään kirjaston Ellibsin valikoimista. "Pidä huolta äidistä" kirja löytyy e-kirjana ja äänikirjana.

22. huhtikuun tapaamisen Ottessa Moshfeghin "Vuosi horroksessa" myös äänikirjana ja 20. toukokuuta Kayo Mpoyin "Virtaavan veden sukua" e-kirjana

Mukaan Teams-kokoukseen pääset ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut