Vierailut terveyskeskuksen osastoilla tauolle Keravalla – osa vierailijoista ei ole suostunut käyttämään maskia

Kuvituskuva. arkisto/Tiina Örn

Keravan kaupunki tiedotti tiistaina, ettei​ terveyskeskuksen osastoilla voi enää vierailla koronavirusepidemian pahenemisen vuoksi.

Vierailukiellolla pyritään varmistamaan potilaiden ja työntekijöiden turvallisuus poikkeustilanteessa. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita.

– Todettujen koronavirustartuntojen määrä on ollut jo pidemmän aikaan nousussa Uudenmaan alueella. Päätimme kieltää vierailut potilasturvallisuuden ja työntekijöidemme turvallisuuden varmistamiseksi, kertoo Keravan kaupungin tartuntatautilääkäri Tuure Ärling tiedotteessa.

Keravalla on todettu myös koronaviruksen helpommin leviäviä variantteja, jotka lisäävät tartuntariskiä vierailuiden aikana.

Kaupungin mukaan terveyskeskuksella on vieraillut henkilöitä, jotka ovat jättäneet turvallisuusohjeita noudattamatta muistuttelusta huolimatta.

– Olemme joutuneet eristämään osastojen potilashuoneita tartuntavaaran ehkäisemiseksi, kun niissä on vieraillut henkilöitä, jotka eivät ole esimerkiksi käyttäneet suu-nenä-suojusta vierailunsa aikana asianmukaisesti. Eristäminen on monille potilaille henkisesti hyvin raskasta, eikä se edistä potilaiden kuntoutumista ja kotiutumista osastolta, arjessa selviytymistä tukevien palveluiden johtaja Raija Hietikko summaa tiedotteessa.

Vierailukielto koskee molempia Keravan terveyskeskuksen osastoja 23.2.2021 alkaen. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita, eikä hoivaosasto Helmiinaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut