Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus tarjoaa koronatestin negatiivisesta tuloksesta maksuttoman todistuksen – tärkeä niille, joiden välttämättä matkustettava ulkomaille

Koronatestin negatiivisesta tuloksesta saa maksuttoman todistuksen Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sairaanhoitopiirin uudesta palvelusta.

Todistuksella voi todistaa tuoreen negatiivisen koronatestituloksen esimerkiksi välttämättömän matkustamisen yhteydessä.

Husin tekemän koronatestin negatiivisesta tuloksesta voi ladata maksuttoman todistuksen Koronatietoni.fi -palvelusta. Englanninkielisen todistuksen voi tallentaa matkapuhelimeen tai tarvittaessa tulostaa.

Tiistaina 23. helmikuuta avautunut palvelu toimii Hus Diagnostiikkakeskuksen analysoimissa koronatesteissä Uudenmaan ja Kymenlaakson asukkaille.

Koronatestin tuloksen osoittavaa todistusta ovat toivoneet etenkin ne, joille matkustaminen ulkomaille on välttämätöntä, selvittää Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

– Automatisoitu prosessi vähentää painetta terveydenhuollosta, kun todistuksen saa itsepalveluna. Todistuksia on kysytty enenevissä määrin nyt, kun useat maat ja liikennöitsijät ovat alkaneet niitä vaatia, Lehtonen toteaa tiedotteessa.

Koronatestitodistukseen on merkitty henkilötiedot, testipäivä ja testaustapa. Tarvittaessa todistukseen voi täydentää myös passin tiedot, jos kohdemaa sitä edellyttää.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Todistuksen hankkiminen toisen henkilön, kuten lapsen, puolesta tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Jatkossa palvelu laajenee myös ruotsin- ja englanninkieliseksi.