Saksofonisti Ukko Heinosen mielestä parasta ammatissa on yhdessä soittaminen

Ukko Heinonen pelasi aikoinaan jalkapalloa kunnes Sibelius-lukiolaisena futis loppui ja fonin soitto jatkui. Nina Lindfors

Ukko Heinonen asui Järvenpäässä 9-vuotiaaksi jolloin Ukon muusikkous oli jo kuultavissa. 20 vuotta myöhemmin saksofonisti Heinosen sävelet soivat tuoreella Tomi Salesvuo East Funk Attack -albumilla "Nothing`s Enough".

– Albumilla ei yritetä tehdä musiikkia niin sanotusti vaikeasti. Se on ammattitaitoista musiikkia, ja kun Tomi on myös säveltänyt levyn, niin sillä on punainen lanka. Meillä on myös tosi hyvä laulusolisti Taru Ratilainen.

– Mukana on myös haastavampia kuten jousikvartetin ja improvisoitujen soolojen tuomia sävyjä, Heinonen toteaa.

Kun Ukko oli 6-vuotias alkoi pianon soitto ja jatkui ykkösestä kolmanteen luokkaan Keski-Uudenmaan musiikkiopistossa. Omilla rahoilla hankittu saksofoni vei fonitunneille, mutta jalkapallo maistui paremmalta vuosien ajan.

– Intin soittokunnan jälkeen ajattelin että musta voisi tulla muusikko, ihan kunnolla. Tein päätöksen 20-vuotiaana vaikka olin soittanut pitkään jo ennen sitä.

Musiikkimieltymykset ovat erilaisia

– Muusikot tuntee ja tietää erilaisia saundeja, koska niiden korvat on harjaantuneet niitä kuulemaan. Ihan niin kuin huippukokki on tottunut fine dining makuihin, koska maut on laajalti heille tuttuja. "Siviilit" digaa aidosti siitä musiikista mistä ne tykkää ja mihin ovat tottuneet. Niin musassa ku ruoassakin.

Saksan kiertueella 2019 yhtye sai palautteena: "Tulin kuuntelemaan, mutta ei oo mun musiikkia".

– Hyvä että tulee rehellistä palautetta, silloin se myönteinenkin tuntuu entistä paremmalta.

Ukko on kerännyt spotifyhin "ukko plays sax and stuff" biisilistan, jossa on sata kappaletta ja kahdeksan ja puoli tuntia musiikkia.

Missä saksofoni soi livenä kun se on mahdollista?

– Kyllä mä soittaisin toisten kanssa, se on edelleen kivoin asia tässä ammatissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut