Kerava aloitti vuonna 1952-1956 syntyneiden riskiryhmäläisten rokotukset ja jatkaa samaan aikaan yli 70-vuotiaiden rokotuksia – lauantaille vielä vapaita aikoja

Keravalle saapui Astra Zenecan rokotetta, jota ei voi antaa yli 70-vuotiaille – siksi nuorempia ryhdyttiin rokottamaan, vaikka kaikkia iäkkäitä ei ole vielä rokotettu.

​Kerava on aloittanut sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset. Myös vuonna 1957–1961 ja 1962–1966 syntyneet voivat varata ajan ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin.

Koska rokotteita saapuu Suomeen edelleen rajallisesti, Kerava rokottaa ensimmäistä riskiryhmää ikäryhmittäin vanhimmasta nuorimpaan Husin linjauksen mukaisesti.

Tällä hetkellä aikoja on vapaana vain lauantaiksi 27. helmikuuta. Ensi viikon aikoja Kerava ei pysty avaamaan ennen kuin tiedetään, kuinka paljon rokotteita kaupunkiin saapuu.

Keravalle on nyt saanut vain Astra Zenecan rokotetta, jota ei voi antaa yli 70-vuotiaille.

Siksi sairauden takia riskiryhmään kuuluvia alle 70-vuotiaita on alettu rokottaa, vaikka kaikki yli 70-vuotiaat eivät rokotetta ole saaneet. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan kuitenkin riskiryhmien rokotusten rinnalla. He saavat Pfizer-BioNTechin rokotetta.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottamisen yhteydessä ei THL:n ohjeistuksen mukaan rokoteta riskiryhmäläisten omaishoitajia eikä samassa taloudessa asuvia.

THL on jaotellut sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmään kuuluvat henkilöt kahteen ryhmään. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

THL:n luokituksen mukaan tällaisia sairauksia ja tiloja ovat elin- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Tarkempaa tietoa luokituksesta saa THL:n verkkosivuilta.

Ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata ajan itse ja ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Varaamiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Toisen henkilön puolesta voi asioida vain, jos puolesta-asiointiin on virallinen valtuutus.

Ajan voivat varata vain ja ainoastaan ne henkilöt, jotka kuuluvat ensimmäiseen riskiryhmään. Aikaa varattaessa täytetään esitietolomake. Vahvistus varatusta ajasta tulee tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin ei voi toistaiseksi varata aikaa itse. Heille soitetaan ja tarjotaan aikaa rokotukseen ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorempaan.

Riskiryhmien rokotuksiin voi varata ajan myös puhelimitse 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Automaattinen viesti ilmoittaa, että soittajaan otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Käytännössä yhteydenotto voi tulla vasta parin päivän päästä; se riippuu vapaiden aikojen määrästä. Koska kysymyksessä on ajanvarausnumero, sieltä ei voi tiedustella muista asioista, vaikka ne liittyisivät rokotuksiin.

Rokotetta annetaan kaksi annosta: tehosterokote seuraa 12 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.

Rokotukset järjestetään vanhalla Anttilan talolla, Kauppakaari 1.

Lue lisää Keravan rokotusten etenemisestä kaupungin koronarokotus-sivulta.

Muistilista rokotukseen saapuvalle

Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle.

Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessasi sekä poistuessasi.

Säilytä turvavälit (vähintään 2 metriä) muihin odottaessasi.

Ota mukaasi Kela-kortti.

Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

Saavuthan rokotukseen yksin, jos pärjäät ilman saattajaa.

Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutiksi rokottamisen jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut