Keravan yläkoululaiset etäopetukseen heti maanantaina hiihtoloman jälkeen – seuraavalla viikolla etäopetukseen siirtyvät myös toisen asteen opiskelijat

Keravan yläkoulujen oppilaat siirtyvät etäopetukseen heti hiihtoloman jälkeen, maanantaina maaliskuun ensimmäisenä. Yläkoulujen etäopetus jatkuu maaliskuun 28. päivään eli valtioneuvoston päättämän sulkutilan loppuun normaalien lukujärjestysten mukaisesti.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske haavoittuvimmassa asemassa olevia yläkoulujen oppilasryhmiä, joihin kuuluvat erityisen tuen oppilaat erityisluokissa tai integroituna yleisopetuksen ryhmässä, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat ja perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilaat. Näihin oppilasryhmiin kuuluvat jatkavat lähiopetuksessa omassa koulussaan.

Viikkoa myöhemmin eli maanantaina 8. maaliskuuta etäopiskelijoiden joukkoon liittyvät myös toisen asteen opiskelijat. Etäopiskelun kesto jatkuu samaan päivään kuin yläkouluissakin.

Myös ala- ja yläkoulujen A2-kielten opetusryhmät, omien äidinkielten ja omien uskontojen opetusryhmät siirtyvät etäyhteyksiä hyödyntävään opetukseen maaliskuun 1. ja 28. päivien väliseksi ajaksi.

Koontiryhmien opetus järjestetään siten, että alakoulujen oppilaat ja haavoittuvimmassa asemassa olevat oppilasryhmät osallistuvat opetukseen lukujärjestyksen mukaisesti omalta koulultaan ja saavat opetuksen opettajaltaan etäyhteyden kautta.

Yläkoulujen oppilaat osallistuvat opetukseen kotonaan etäyhteyden välityksellä.

Jokainen rehtori huolehtii siitä, että hänen johtamassaan koulussa oppilailla on tarvittavat välineet käytössään etäopetuksen ja etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen aikana.

Koulut tarjoavat etäopetusaikana kaikille oppilaille opetussuunnitelman mukaista opetusta ja oppilaanohjausta sekä riittävää oppimisen ja koulunkäynnin tukea heti tuen tarpeen ilmetessä.

Etäyhteyksiä hyödyntävässä opetuksessa tunnin etenemisen rakenne on yhteneväinen lähiopetuksen oppitunnin rakenteen kanssa. Etäyhteyksiä hyödyntävä opetus ei tarkoita pelkkien oppimistehtävien antamista.

Etäopetukseen siirretyillä oppilailla on mahdollisuus ruokailla omassa koulussaan.

Ruokailuun varattua aikaa pidennetään niin, että se voidaan järjestää porrastamalla turvallisesti turvavälit säilyttäen. Koulussa lähiopetuksessa olevat ruokailevat ensin ja etäopetuksessa olevat oppilaat sen jälkeen. Turvalliseen jonottamiseen ja käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Etäopetuksessa olevat ruokailijat poistuvat koulusta välittömästi ruokailtuaan. He eivät voi ruokailuhetkeä lukuun ottamatta viettää aikaa koulussa eivätkä koulun alueella.

Rehtori sopii ruokailujärjestelyistä koulun keittiövastaavan kanssa ja huolehtii ruokailun porrastamisesta.

Ensimmäisen, maanantaina 1. maaliskuuta alkavan etäopetusviikon ajaksi koulu tarvitsee tiedon siitä, ruokaileeko oppilas koululla vai kotona. Koulu odottaa tietoa sunnuntaihin 28. helmikuuta mennessä. Ilmoitus hoituu tämän linkin kautta.

Rehtori tiedottaa koteihin etäopetusajan paitsi opetusjärjestelyistä myös porrastettujen ruokailujen aikatauluista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut