Keusote suosittelee jäsenkunnilleen yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeyttämistä – vielä tänään perjantaina tietoa myös asiakastilojen mahdollisista sulkemisista

Koska koronatilanne on myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella voimakkaasti heikentynyt, Keusote suosittelee, että ensi maanantaista 1. maaliskuuta alkaen kaupunkien hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa järjestetään järjestää vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. Rajoitus on voimassa maaliskuun loppuun.

Kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto puolestaan valmistelee tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 g mahdollistamaa muutosta, jolla voidaan määrätä tiettyjä asiakastiloja suljettaviksi määräajaksi. Päätöksen olisi tarkoitus olla voimassa 1. maaliskuuta ja 14. maaliskuuta välisen ajan.

On mahdollista, että pääkaupunkiseudun kuntien lisäksi päätös kattaa joko osittain tai kokonaan myös muun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen. Päätös katsotaan välttämättömäksi kriittisen epidemiatilanteen vuoksi.

Tartuntatautilain pykälän 58 g perusteella voidaan määrätä seuraavat tilat suljettavaksi:

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

Yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmä-harrastustoimintaan käytettävät tilat

Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat

Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Avin päätöksestä on tulossa lisää tietoa vielä myöhemmin tänään perjantaina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut