Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerava linjasi jo suosituksista ja toimenpiteistä – kaupunki suosittelee, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä eikä niihin osallistuta

Keravan valmiusjohtoryhmä linjasi perjantaina kaupungin suositukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Linjauksissa on huomioitu paikallinen epidemiatilanne, alueellisen koordinaatioryhmän suositukset sekä aluehallintoviraston antamat päätökset. Toimenpiteet kootaan kaupungin verkkosivuille Koronavirus ja poikkeustilanne -sivun alle.

Keravan kaupunki suosittelee, että myös yksityiset toimijat ottavat vastaavat suositukset ja toimenpiteet käyttöön omissa tiloissaan ja toiminnassaan.

Linjaukset ovat voimassa 1.3.–28.3.2021, ellei toisin ilmoiteta.

Muun muassa näin Kerava linjasi perjantaina:

Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia ei tule järjestää. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan korkeintaan 6 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta.

Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä eikä niihin osallistuta. Yksityinen kokoontuminen koskee myös perhetapahtumia. Poikkeuksena ovat pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

2008 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäharrastustoimintaa ei järjestetä kaupungin hallinnoimissa tiloissa. 2009 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa voi järjestää enintään 10 henkilön ryhmissä turvavälejä noudattaen. Linjaus on voimassa 1.3.–28.3.

Perusopetuksen luokat 7–9 (lähiopetuksessa jatkavat kuitenkin erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat ja valmistava opetuksen oppilaat), lukiot, ammatilliset oppilaitokset, vapaan sivistystyön oppilaitokset, mukaan lukien taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset (yli 12-vuotiaiden osalta), ammattikorkeakoulut ja yliopistot ovat etäopetuksessa 1.3.–28.3. 

Suosittelemme etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Terveyskeskuksen osastoilla ei voi tällä hetkellä vierailla. Vierailukielto koskee molempia Keravan terveyskeskuksen osastoja 23.2. alkaen. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita, eikä hoivaosasto Helmiinaa.

Kuntouttavaa työtoimintaa, kehitysvammaisten ja vaikeavammaisten työ- ja päivätoimintaa, päihde- ja mielenterveyskuntoutujien sekä sosiaalisen kuntoutuksen päivä- ja työtoimintaa ei keskeytetä.

Suosittelemme maskin käyttöä aina muita kohdattaessa. Maskia tulee käyttää myös niissä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdollista.