Kansainvälinen ryhmä työstää kesän Meidän Festivaalille ajattoman kertomuksen siirtolaisuudesta

Kesän 2021 Meidän Festivaalin ohjelmiston suunnittelee festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti. Sauvo Jylhä

Kuusihenkinen monitaiteinen työryhmä on tullut valituksi Meidän Festivaalin ja Globe Art Pointin yhteiseen G.A.P LAB -residenssiin Meidän Festivaalille.

Kansainvälisen ryhmän piti työskennellä festivaalilla jo vuonna 2020, mutta residenssiä jouduttiin pandemian vuoksi lykkäämään.

Residenssiin valitussa ryhmässä on jäseniä Suomesta ja Iso-Britanniasta: säveltäjä Marouf Majidi, säveltäjän assistentti ja sovittaja Gaia Schiller, näyttelijä-muusikko Tuukka Leppänen, käsikirjoittaja Hattie Naylor sekä näyttelijä-muusikko Laura Hanna. Teoksen ohjaa Josephine Burton.

– Emme malta odottaa, että pääsemme viettämään viikon Meidän Festivaalilla teoksen kehittelyn parissa ja jakamaan sen kanssanne, kertoo Burton tiedotteessa.

Globe Art Point tekee työtä Suomessa asuvien, ulkomaalaissyntyisten taiteilijoiden aseman ja työllistymisen tukemiseksi.

Työryhmän inspiraationa on ollut roomalaisen Vergiliuksen 20-luvulla ennen ajanlaskumme alkua kirjoittama eeppinen runoelma Aeneis. Ryhmä käsittelee ajatonta runoelmaa tämän päivän siirtolaisten kokemuksen kautta.

– Teoksemme on kuin matka Euroopan ytimeen, kun uudelleen kuvittelemme Aeneaksen, joka pakenee Troijasta, sodan repimästä kaupungista, ja matkustaa Välimeren yli turvapaikkaan, haastavaan sopeutumiseen ja uudelleensijoittumiseen Italiassa, tämän päivän taiteilijaksi, ohjaaja Burton kertoo.

25:s Meidän Festivaali järjestetään Tuusulanjärvellä 25.–31.7. Koko ohjelmisto julkaistaan myöhemmin keväällä. Ohjelmiston suunnittelee festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti.

– Toivomme, että saamme mahdollisuuden tuoda elävää taidetta pandemiaturvallisesti yleisöillemme, kuten edeltävänäkin kesänä pystyimme tekemään, kertoo toiminnanjohtaja Petra Piiroinen tiedotteessa.

Kahden hengen miniyleisö seurasi, miten Tuusulanjärveä tallennettiin sävellykseksi – Meidän festivaali ei kiirehdi ensi kesän ohjelmiston julkistuksessa

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut