Järvenpää linjasi poikkeusolojen koronatoimia maanantaina: useita tiloja kiinni tiistaista alkaen – katso täältä vaikutukset eri toimintoihin

Järvenpää sulkee muun muassa sisäliikuntatiloja tiistaista alkaen. Määräykset eivät kuitenkaan koske vuonna 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia. Kuvituskuva. Lotta Åberg

Oskari Lehto

Järvenpään kaupunki linjasi poikkeusoloja koskevia koronatoimia maanantaina. Valtioneuvosto linjasi viime viikolla, että Suomessa siirrytään koronaepidemian tasolle kaksi ja poikkeusoloihin.

Koronan leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleville alueille on määrätty sulkuaika 8.3. ja 28.3. väliseksi ajaksi.

Järvenpäässä suljetaan tiistaista 2.3. alkaen muun muassa:

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun liikuntaan käytettävät sisätilat.

Kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Uimahalli pukuhuoneineen.

Teatterit ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Tiloissa saa tällöin oleskella enintään 10 henkilöä henkilökunnan lisäksi. Yksityisille tilanomistajille lähetetään ohjeet toiminnan järjestämisestä.

Varhaiskasvatus toimii Järvenpäässä sulun ajan lähitoiminnassa koko poikkeusajan käytössä olleiden ohjeistusten mukaisesti.

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa. Opetuksessa huomioidaan tehostetut turvallisuus- ja hygieniasäädökset.

Yläkoulut siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3. lukuun ottamatta erityistä tukea tarvitsevia, pidennetyn oppivelvollisuuden sekä valmistavan ja jopo-opetuksen oppilaita. Etäopetus jatkuu 26.3. asti. Korona-altistumisten välttämiseksi ennen etäopetukseen siirtymistä edellytetään turva- ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista. Ennen etäopetukseen siirtymistä oppilailta edellytetään kasvomaskien käyttöä koulupäivän ajan.

Järvenpään lukio on ollut etäopetuksessa 1.3. lähtien. Opetus jatkuu etänä 4.4. saakka. Kevään ylioppilaskirjoitukset järjestetään suunnitellusti turvallisuus huomioiden.

Ammatilliset oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen 1.3. lähtien.

Vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Ryhmät eivät saa sekoittua.

Seuroille ja yhdistyksille on tulossa kaupungilta ohjeet. Yhteisissä tiloissa ja kulkemisissa tulee käyttää mahdollisuuksien mukaan maskia.

Kaikki joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajeihin käytettävät kaupungin liikuntapaikat ja myös yksityiset liikuntapaikat on suljettu kokonaan ennen vuotta 2008 syntyneiltä. Poikkeuksena ovat vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien alle 10 henkilön harrastusryhmät sekä ammattimaista kilpaurheilua harrastavien alle 10 henkilön ryhmät

Järvenpään kaupungin sisäliikuntatiloja voidaan käyttää vain vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan erityisiä turvallisuusohjeita ja -periaatteita noudattaen 2.–14.3.2021.

Yksityisten toimijoiden osalta noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaan tilojen omistajien tulee varmistaa, että tiloissa on turvavälein ja ilman lähikontaktia enintään 10 henkilöä kerrallaan.

Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien oppilaiden ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksessa. Tätä vanhempien yksilöopetus ja harrastusryhmät siirtyvät etäopetukseen.

Järvenpään Opisto toimii etäopetuksessa ja keskeyttää vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden ryhmätoiminnan.

Järvenpään kirjastossa fyysinen lainaus- ja palautustoiminta on mahdollista, mutta ilman lähikontakteja, turvavälein, hygieniamahdollisuuksin ja asiakkaita opastaen. Digitaaliset palvelut ja aineistot ovat käytössä ympäri vuorokauden.

Järvenpään museot (Taidemuseo, Ahola ja Suviranta) ovat suljettuina 31.3. asti. Taidemuseon toimintaa jatketaan digitaalisesti esimerkiksi maksullisten virtuaalivierailujen ja opastusten avulla.

Nuorisotiloissa kohdennetut, suljetut ryhmät sisätiloissa keskeytetään, ja toimintaa jatketaan somessa ja verkossa.

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen ravintoloiden sulkemisesta koronan leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla, joihin myös Järvenpää kuuluu. Järvenpään kaupunki seuraa hallituksen esityksen etenemistä ja toimii sen mukaisesti.

Järvenpään kaupunki päivittää tietoja toimista koronasivuilleen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut