Koskelan uhria muistetaan perjantaina Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa – kynttilät syttyvät kello 18

Sosiaalisessa mediassa leviävä tempaus pyytää viemään kynttilöitä näkyvälle paikalle Koskelan uhrin muistoksi perjantai-iltana 5. maaliskuuta kello 18 alkaen.

Järvenpäässä kynttilän voi sytyttää kello 18–20 seurakuntatalon aukiolle. Keravalla kynttilät palavat kello 18–20 kirjaston edustan aukiolla.

Tuusulassa tapahtuma järjestetään Hyrylän torilla kello 18–20. Mäntsälässä kynttilät lasketaan hautausmaan muistelupaikalle kello 18–20.

Tempaus sai alkunsa Facebookissa Oikeutta Koskelan uhrille -ryhmässä, ja sen tarkoituksena on kunnioittaa uhrin muistoa ja osoittaa, ettei kiusaamista tule hyväksyä.Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, ja osallistujien tulee itse huolehtia siitä, että palaneet kynttilät siivotaan pois.

Koko Suomea järkyttäneessä tapauksessa 16-vuotiaan pojan ikätoverit surmasivat hänet Koskelan sairaalan alueella Helsingissä 4.12. Kolmea poikaa syytetään Helsingin käräjäoikeudessa murhasta. Pojat olivat keskenään tuttuja ja taustalla oli vuosia jatkunut uhrin kiusaaminen.

Kiusaaminen puhuttaa nuoria ja ammattilaisia myös Keski-Uudellamaalla.

Tuusulassa Hyrylän alueen nuorisotyö keskustelee tällä viikolla Instagramissa, mitä kiusaamiselle voidaan tehdä.

– Alueellinen nuorisotyö käy viemässä kynttilän paikalle perjantaina. Olemme tavoitettavissa Hyrylän torilla sekä verkossa. Pohdimme, miten toteutamme kohtaamiset koronasuositukset ja -rajoitukset huomioiden, nuorisotyön esimies Piia Helin kertoo.

Myös Keravalla jalkautuva nuorisotyö käy kirjaston aukiolla tapahtuman aikana.

Järvenpään seurakunnan nuorisotyöntekijät kohtaavat työssään sekä kiusaajia että kiusattuja. Yhteistyötä tehdään rehtorin, opettajien, erityisopettajan, kuraattorin ja vanhempien kanssa.

– Vaikeassa kiusaamistapauksessa juttelen osapuolten kanssa erikseen. Pohdimme, mitä tapahtui ja onko vastaavaa tapahtunut ennenkin. Käymme läpi myös tunteita. Nuorta helpottaa, kun joku kuuntelee, miltä hänestä oikeasti tuntuu, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Sari Wallius.

– Kiusaajan kuunteleminen on aivan yhtä tärkeää kuin kiusatunkin ja myös hänen kanssaan tunteiden kartoitus auttaa empatian kehittämisessä,

Nuorisotyöntekijä Mari Kaarlenkaski kertoo, että kiusaaminen tulee esille myös rippikoululaisten kanssa.

– Riparijaoissa tulee joka vuosi vastaan niitä, joilla on erityistoiveita ”en halua sen ja sen kanssa samalle leirille, koska se on kiusannut mua.” Tämä me otetaan aina hyvin vakavasti ja huomioidaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut