Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen Keravalla

Rokotukset järjestetään Keravan keskustassa vanhalla Anttilan talolla. Oskari Lehto

Keravalla ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuonna 1952–2001 syntyneet voivat nyt varata ajan koronarokotukseen, tiedottaa Keravan kaupunki.

Keravalle on saapunut AstraZenecan rokotetta, jota ei anneta yli 70-vuotiaille, sillä sen tehosta ikääntyneillä ei ole riittävästi tutkimustuloksia.

Tämän vuoksi sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia alle 70-vuotiaita rokotetaan ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet koronarokotteen, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan Pfizer-Biontechin rokotteella riskiryhmään kuuluvien rokotuksien rinnalla.

Kerava kertoo avaavansa rokotusaikoja yhdeksi viikoksi kerrallaan, sillä rokotteita saapuu edelleen vähän eikä niiden tarkkaa määrää tiedetä.

THL:n mukaan ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Ajat ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata sähköisesti koronarokotusaika.fi -sivustolta tai numerosta 040 318 3113. Rokotukset järjestetään keskustassa vanhalla Anttilan talolla (Kauppakaari 1).

Rokotukseen saa saapua ainoastaan terveenä. Rokotukseen ei saa tulla, jos on altistunut koronavirustartunnalle tai asetettu karanteeniin. Kasvomaskin käyttö on pakollista, kaupunki muistuttaa.

Keravalla rokotetaan tällä hetkellä vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneitä, iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita, kriittistä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä sekä ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia henkilöitä.

Keusotessa koronarokotusryhmiä laajennetaan ja ajanvaraus uusille ryhmille avataan torstaina 4.3.

Ajanvaraus avautuu 1. riskiryhmään kuuluville 20–59-vuotiaille ja 80–84-vuotiaille ikäihmisille.

Muut tällä hetkellä käynnissä olevien ryhmien rokotukset jatkuvat. Niitä ovat 1. riskiryhmään kuuluvat 60–69-vuotiaat ja kotihoidon toteuttamat kotihoidon, alle 80-vuotiaiden omaishoidon ja perhehoidon rokotukset. Myös 85 vuotta täyttäneiden kutsumenettelyä rokotuksiin jatketaan, mutta ajanvarauksen voi tehdä myös itse joko sähköisesti tai puhelimitse.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut