Keravan sotelautakunnan pj: Päätimme satsata ennalta ehkäiseviin toimiin

Tanja-Elina Niemi

Keravan sosiaali- ja terveyslautakunta poisti vuosien 2021–2024 säästöehdotuksesta ensisuojapalvelun korvaamisen muilla asuttamisen vaihtoehdoilla (367 000 euroa), ostopalveluiden kriteerien tiukennuksen (667 000 euroa), toimeentulotuen kriteerien tarkennuksen (167 000 euroa) sekä nuorten ilmaisen ehkäisyn korvaamisen (83 000 euroa).

Lautakunnan puheenjohtaja Liisa Hyttinen (vihr.) kirjoittaa blogissaan, että lautakunta päätti satsata ennalta ehkäiseviin toimiin.

– Ennaltaehkäisevien toimien kautta säästö syntyy, kun niiden avulla vähennetään raskaampien tuki- ja hoitomuotojen tarvetta, kirjoittaa Hyttinen.

Toisin kuin keskiviikon verkkouutisessa kerrottiin, ehdotukseen jätettiin veteraanien kuntoutus (48 000 euroa) ja Topaasin toiminnan kehittäminen (300 000 euroa).

Virhe johtui väärinkäsityksestä. Oikea esityslistan liite oli lähtenyt lautakunnan jäsenille erikseen ja se oli eri kuin toimituksella ja verkossa.

Tehostamislista menee seuraavaksi kaupunginhallitukselle, joka käsittelee lautakuntien laatimia tehostamistoimia maaliskuun lopulla.

Keravalla toimialat ovat saaneet tehtävän löytää säästöjä. Virkamiesesityksessä toiminnan tehostamisen loppusumma oli 4,5 miljoonaa euroa.

Lautakunnan hyväksymä esitys sosiaali- ja terveyspalveluiden tehostamiseksi ja vaikuttavuuden parantamiseksi tarkoittaa taloudellisesti 2,8 miljoonan euron säästöjä ajanjaksolla 2021–2024.

Apotin käyttöönotosta uskotaan kertyvän iso osa, kun nykyisten järjestelmien lisenssimaksut poistuvat. Tehostamistoimissa on myös henkilöstön työnjakoon ja tehtäviin liittyvää kehittämistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut