Näin treenaat salilla törmäämättä muihin – keskiuusmaalaiset kuntosalit ideoivat ratkaisuja vaikeassa tilanteessa

Järvenpääläisen Fox Centerin yrittäjät Pontus Kettunen (vas.) ja Arto Kettunen ovat tehneet kaiken mahdollisen asiakkaiden turvallisuuden hyväksi. Kuntosalivastaava Mona Kettunen kertoo, että sisään ei pääse ilman etukäteen varattua kuntoiluaikaa. Aamuaikojen suosio kasvaa. Anton Soinne

Jouko Tuomas-Kettunen

No onpa todellakin tilaa!

Järvenpääläisessä Fox Center -kuntosalissa on hulppeat yli 2 000 neliötä monenlaiseen treenaamiseen.

Kun henkilömäärä on nyt tilapäisesti rajoitettu kymmeneen, kuntoilijat näyttävät häviävän kuin pisarat mereen.

– Systeemi on toiminut hyvin! Porrastamme minuutintarkasti käyntejä neljään eri tilaan, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti. Kuntoilemaan pääsee vain varatulla ajalla, kertoo kuntosalivastaava Mona Kettunen.

– Ulko-ovissa on automaattilukitus, joka takaa sen, ettei sisään pääse, jos tiloissa on jo kymmenen henkilöä.

Kettusen mukaan asiakkaan ovat omaksuneet hyvin ajanvaraussysteemin netistä.

– Sieltä pääsee varailemaan tunnin ja vartin kestäviä aikoja. Ja sitten ajastin huutaa muistutukseksi seinällä viisi minuuttia ennen treeniajan umpeutumista, Kettunen virnistää.

Asiakkaat ovat muuttaneet myös omaa vuorokausirytmiään.

– Aamuaikojakin menee enemmän.

Yrittäjä Arto Kettunen kertoo, että luovia ratkaisuja keksitään vaikeassa tilanteessa tarkkaan ohjeistusta noudattaen.

– Ihmiset ovat kiitelleet, että kuntoiluun on edelleen mahdollisuus.

Myyjä Siiri Junnila puhdisti laitteita järvenpääläisessä Fox Center -kuntokeskuksessa keskiviikkona. Anton Soinne
Hyvät turvavälit. Anton Soinne

Ryhmäliikuntavastaava Minna Laaksonen kertoo, että naisten liikuntakeskus Lady Salus on sopeutunut nopeasti uusiin toimintamalleihin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä asiakkaidemme joustavuuteen ja ymmärrykseen..

Suurin muutos oli ajanvarausjärjestelmän käyttöönotto myös salipuolella ja virtuaalisaleissa.

– Loimme viikonloppuna uuden ryhmäliikunnan aikataulun väljemmillä vaihtoväleillä. Poistimme salilta laitteita käytöstä ja olemme muistuttaneet asiakkaita päivittäin sähköpostitse muutoksista.

Laaksonen kehuu kävijöitä.

– Hienosti heti maanantaina asiakkaat osasivat kulkea saleihin oikeista ovista. Kaikilla oli kuntosalille ja virtuaalijumppiin ajanvaraukset tehtyinä. Eli todella hyvin oli ohjeistuksemme luettu ja sisäistetty.

Ladylle pääsee neljästä eri ovesta sisälle ja tämä mahdollistaa sen, ettei yhdessäkään tilassa ole samaan aikaan treenaamassa tai kulkemassa enempää kuin sallittu kymmenen henkeä.

– Jumppasaleihin on tosiaan omat ”etuovet” ja siksi pystyimme pitämään ryhmäliikunnan myös pyörimässä, tosin supistetummalla aikataululla, jotta saimme varmistettua maksimaalisen turvallisuuden kaikille.

Minna Laaksonen havainnollistaa, miten pääovesta tullaan kuntosalille ja virtuaalijumppiin ja pääoven viereisestä ovesta lähdetään pois, jotta kohtaamisia asiakkaiden kesken ei tule edes tuulikaapissa.

– Pukuhuoneet ovat pois käytöstä, mutta hienosti asiakkaamme ovat tämän ottaneet ja napanneet treenikassit mukaan kuntosalille.

– Edelleen meillä on tarjolla desinfiointiaineet käsille ja laitteille ja niitä käytetään todella hyvin. Paikkamäärät ryhmäliikuntaan ovat koko vuoden olleet murto-osan normaalista kapasiteetistamme, eli turvavälit tunneilla ovat jo ennen tätä muutosta olleet yli kaksi metriä.

Ole.fit ja Hyvä Kunto -liikunta- ja kuntoutuskeskuksen yrittäjä Janne Virtanen kertoo, että hän on henkilökuntineen paiskinut valtavasti hommia asiakkaiden turvallisuuden eteen.

– Olemme tehneet jopa enemmän kuin vaaditaan. Meillä on erittäin tarkka ja turvallinen toimintamalli, josta myös asiakkaat ovat kiittäneet. Tietenkin toivomme, että asiakkaamme eivät reagoi tähän lyhyeen ajanjaksoon tauottamalla sopimuksia, sillä syytä siihen ei ole.

Saleja on Hyrylän ja Jokelan lisäksi Vantaalla ja Helsingissä.

Kuntosaliketju Fitness24Seven ilmoitti heti uusien ohjeistusten jälkeen pitävänsä keskukset kiinni pääkaupunkiseudulla 1.–14. maaliskuuta. Niihin kuuluvat myös salit Järvenpäässä ja Tuusulassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut