Palovaroitin ujelsi Keravan Killassa ja naapuri hälytti apua – sisältä asunnosta löytyi päällä oleva liesi ja kaksi kissaa

Kuvituskuva. Arkisto/ Jussi Vehkasalo

Riitta Suomalainen

Naapuri heräsi Keravan Killassa palohälyttimen ääneen lauantain vastaisena yönä kello kolmen jälkeen ja hälytti paikalle apua. Koska ovikellon soitto ei tuottanut tulosta, palomiehet soittivat paikalle huoltomiehen, joka avasi kolmikerroksisen talon ylimmässä kerroksessa sijaitsevan asunnon oven.

Sisältä löytyi kaksi kissaa ja päällä oleva liesi, josta nousevaan katkuun palohälytin oli reagoinut. Jää arvailujen varaan, kuka oli napsauttanut lieden päälle, mutta koska paikalla ei kissoja lukuun ottamatta ollut muita, syyttävä sormi osoittaa jompaa kumpaa niistä.

Palomiehet tuulettivat parvekkeen kautta pahimman katkun pois niin, että kissat saattoi jättää asuntoon hyvillä mielin. Asukkaalle puolestaan jätettiin kirjallinen viesti palomiesten käynnistä.

Asukkaan kannalta onni onnettomuudessa oli, että asunnon ulko-oven turvalukko oli auki. Huoltomiehillä kun on asuntojen ulko-oviin kyllä yleisavain, mutta ei läheskään aina turvalukon avainta.

Jos turvalukon avain puuttuu eikä kukaan avaa ovea, palomiehet joutuvat murtautumaan sisälle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut