Myrskyksi ajoittain yltynyt tuuli kaatoi puita – Keski-Uudellamaalla pahinta jälkeä syntyi Jokelassa

Kuvituskuva. Arkisto/ Jussi Vehkasalo

Riitta Suomalainen

Suomen yli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pyyhkäissyt kova tuuli yltyi ajoittain myrskylukemiin ja kaatoi puita.

Keski-Uudellamaalla pahinta jälkeä syntyi Tuusulan Jokelassa, jossa kaksihaaraisen kuusen toinen haara katkesi ja rojahti omakotitalon pihassa seisseen matkailuauton päälle. Koska jäljelle jäänyt haara uhkasi kaatua talon päälle, Järvenpäästä paikalle hälytetyt palomiehet kaatoivat puun.

Keravalla tuuli heitti puun Lahden moottoritietä myötäilevän kaiteen päälle niin, että puun latvaosa roikkui tien puolella. Henkilöautolla latvan ali mahtui ajamaan, mutta kuorma- tai linja-autolla ei. Ohutrunkoinen puu oli sen verran kevyt, että palomiehet saivat siirrettyä sen käsivoimin sryjään ilman moottorisahan apua. Onnettomuuspaikka sijaitsi vähän ennen Keravan liittymäramppia etelään päin ajettaessa.

Tuusulan Fallbackankaarelle tuuli kaatoi puun osin ajotien ja osin sähkölinjan päälle. Palomiehet raivasivat puun tietä tukkimasta, mutta linjan päälle juuttunut latva jäi sähköyhtiön miesten poistettavaksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut