Mies hankki 1,7 kiloa amfetamiinia myyntiin ja omaan käyttöön Järvenpäässä – yli 5 vuoden vankeustuomio aleni hovioikeudessa

Kuvituskuva. Moises Garibay

Oskari Lehto

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1983 syntyneen miehen yli 5 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Rikos tapahtui Järvenpäässä kesäkuussa 2019.

Mies osti tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä velaksi noin 1,7 kiloa amfetamiinia pääosin jälleenmyyntitarkoituksessa. Tästä määrästä hän myönsi myyneensä noin 100 grammaa 20 euron grammahintaan. Itse hän kertoi käyttäneensä 100 grammaa ja tarjonneensa kavereilleen noin 100 grammaa.

Kun hän jäi kiinni kesäkuussa 2019, häneltä takavarikoitiin 1 336 grammaa amfetamiinia. Huumausaineen amfetamiinipitoisuus oli noin 42–45 painoprosenttia, mitä pidetään erittäin korkeana.

Levittämistarkoitus ja huumausaineen vaarallisuus huomioon ottaen Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 5 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle 2 000 euroa rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä.

Mies valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen ja vaati vankeusrangaistuksen alentamista. Vaatimustaan hän perusteli sillä, että hän oli selvittänyt rikoksensa poliisille avoimesti eikä hänellä ollut tarkoituksena myydä huumausaine-erää kokonaisuudessaan. Hän oli myös pyrkinyt vankilassa rikoksettomaan ja päihteettömään elämään.

Syyttäjä vaati valituksen hylkäämistä, mutta hovioikeus piti valitusta perusteltuna ja alensi tuomiota niin, että rikoksesta seurasi 4 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistus.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut