Vakava tietoturvaloukkaus Sarastian asiakaspalvelusivustolla – tiedot vaarassa ja sivusto suljettuna

Tietomurto koskee Keravan kaupungin osalta 19 työntekijää, yhtä yritysasiakasta sekä 14 henkilökohtaista avustajaa. AOP/Ismo Pekkarinen

Keravan kaupungin palveluntuottaja Sarastia on ilmoittanut 3.3. henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta, joka on kohdistunut Sarastian asiakaspalvelusivustoon (asiakaspalvelu.sarastia.fi) aikavälillä 28.2.-3.3.

Sarastian mukaan loukkaus ei koske muita Sarastian järjestelmiä.

Keravan kaupunki on laatinut asian johdosta henkilötietojen tietoturvaloukkausta koskevan ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistolle.

Sarastian tiedotteen mukaan asiakaspalvelusivustolla sunnuntain 28.2. ja keskiviikkoaamun 3.3. välillä liikkuneet tiedot voivat olla vaarassa.

Kyse on EU:n ulkopuoliselta palvelimelta tehdystä tietomurrosta, jonka syitä ja haittoja tutkitaan edelleen. Tämänhetkisen tiedon mukaan ei ole varmuutta siitä, onko järjestelmässä olleita tietoja ladattu sieltä ulos. Sarastia on ilmoittanut asiasta poliisille ja kyberturvallisuuskeskukselle.

Tietomurto koskee Keravan kaupungin osalta 19 työntekijää, yhtä yritysasiakasta sekä 14 henkilökohtaista avustajaa.

Keravan kaupunki on ohjannut Sarastian asiakaspalvelussa aikavälillä 28.2.-3.3. asioineet henkilöt ottamaan yhteyttä suoraan Sarastian tukipuhelimeen.

Näihin henkilöihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti ja heille on annettu toimintaohjeet.

Asiakaspalvelu.sarastia.fi on tilapäisesti pois käytöstä.

Sivusto pysyy suljettuna tutkinnan ajan, ja avataan, kun se on todettu turvalliseksi. Asiakaspalveluun saa toistaiseksi yhteyden puhelimitse.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut