Keravalla 20 uutta koronatartuntaa – tartunnat edelleen lähipiireistä

Turvaväleistä huolehtiminen on tärkeää, jos tartunnat halutaan pitää loitolla. Katja Luoma

Keravalla maanantaina 8.3. todettujen koronavirustartuntojen määrä on 587, uusia tapauksia on 20. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 105. Keravalla ilmaantuvuus on 284/100 000.

Suurin osa tartunnoista on edelleen peräisin lähipiiristä. Etenkin muuntovirukset tarttuvat herkästi koko perheeseen, jos yksi perheenjäsenistä saa tartunnan.

Syksyn tilanteeseen nähden sairaaloissa on enemmän nuoria, mikä liittynee muuntoviruksen aiheuttamaan vakavampaan tautiin. Lasten ja nuorten harrastustoiminnasta ei ole noussut altistustilanteita.

Viime viikolla on rokotettu 724 henkilöä.

Keravalla kolmannes yli 70-vuotiaista on rokotettu. Yli 16-vuotiaista on rokotettu 10,4 prosenttia.

Vuonna 1941–1946 syntyneiden koronarokotuksiin avattiin aikoja maanantaina 8.3.. Rokotusajat tulivat kuitenkin nopeasti täyteen. HUSin hallinnoimassa koronarokotusaika.fi -palvelussa on ollut ongelmia kirjautumisen kanssa, mikä johtui järjestelmän teknisistä ongelmista.

Rokotusajat tulivat kuitenkin nopeasti täyteen.

– Olemme vastaanottaneet lyhyessä ajassa 3000 takaisinsoittopyyntöä ja aikoja on antaa kerralla noin 300:lle, tiedottaa Keravan kaupunki.

– Jos useampi henkilö soittaa ajanvaraukseen jopa kymmeniä kertoja, puhelinpalvelu ruuhkautuu väistämättä. Ajanvaraajien aikaa kuluu tällä hetkellä huomattavasti siihen, että puretaan soittojonoa soittamalla uudestaan ihmisille, jotka ovat jättäneet lukuisia soittopyyntöjä, Kerava kertoo tiedotteessaan.

Jos nettiajanvarauksen kautta rokotusaikaa ei ole tarjolla, aikoja ei saa myöskään puhelimitse: ei siis kannata soittaa näissä tilanteissa ajanvarauspuhelimeen.

– Kun aikoja on auki, varaa aika osoitteessa koronarokotusaika.fi ja jätä puhelinajanvaraus ainoastaan niiden käyttöön, jotka eivät voi käyttää sähköisiä kanavia, opastetaan tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut