Neljässä vuodessa neljä lasta ja vaippabisnes – keravalainen Diana Walton ostaa, korjaa ja myy kestovaippoja sekä jakaa vinkkejä niiden käyttöön

Vitsikäs kommentti nettitreffipalstalla toi Diana Waltonille neljä lasta ja yritystoiminnan. Kestovaipoille riittää kysyntää ruuhkaksi saakka. Sanna Sarenius

Sanna Sarenius

Viisi vuotta sitten keravalainen Diana Walton, 39, asui väliaikaisesti Ruotsissa silloisen työnsä vuoksi. Sitä ennen Romaniasta kotoisin oleva Walton oli asunut jo pitkään Suomessa ja opiskellut liiketaloutta ja suomen kieltä.

Walton surffaili treffisivustolla, jossa oli muita Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon sinkkujäseniä ympäri maailmaa. Jo vuotta aikaisemmin hän oli kiinnittänyt huomiota komeaan yhdysvaltalaiseen Adam Waltoniin, mutta oli jättänyt kuitenkin viestin laittamatta.

– Kuvassa näkyi lapsia. Minua mietitytti, sillä en tiennyt äitiydestä mitään, Walton kertoo.

Diana Walton haastoi miehen kuitenkin puolivitsillä leikkimieliseen profiilikuvakisaan. Siitä alkoi jokapäiväinen kirjoittelu.

– Mies oli käynyt läpi 9 000 profiilia. Hän oli juuri poistumassa palvelusta, eikä aikonut enää maksaa uutta jäsenyyttä. Juuri silloin me tapasimme, hän kertoo.

Kirjoittelu muuttui nopeasti videopuheluiksi. Leskeksi jääneen Adam Waltonin 3- ja 5-vuotiaat lapset istuivat aina miehen sylissä ja seurasivat kiinnostuneina videokeskusteluja. Aikaeron vuoksi he olivat joskus väsyneitä, mutta eivät halunneet jäädä mistään paitsi.

Minua harmitti, että niin moni oli luovuttanut ja kirjoitti pettymyspostauksia someen.

– Jos meillä oli aikuisten keskeistä asiaa, laitoimme sähköpostia, koska lapset olivat koko ajan mukana, Walton nauraa.

Heinäkuussa Diana Walton palasi Suomeen Keravan Kalevasta ostamaansa asuntoon. Elokuussa mies tuli ensitreffeille Suomeen kahden lapsen kanssa. Puoli vuotta myöhemmin vietettiin häitä Amerikassa ja tammikuussa tuore aviopari palasi lasten kanssa Suomeen Keravalle Diana Waltonin asuntoon.

Kesällä 2019 syntyi pariskunnan ensimmäinen yhteinen tytär Dorothy ja kuusi kuukautta sitten poika Tallis Walton. Neljässä vuodessa Diana Walton sai neljä lasta.

Vauvoista syntyi myös liikeidea Diana Waltonin nykyiselle liiketoiminnalle.

– Mies selaili Facebookia ja näki ystävän postauksen kestovaipoista. Hän ehdotti, että voisimme kokeilla niitä. Sanoin, että olen liian väsynyt ottamaan asiasta selvää, mutta selvitä sinä ja kerro sitten minulle.

Torin kautta tilattiin ensimmäiset kestovaipat. Kodin kestot ry:n sivuilta haettiin lisää tietoa. Alku ei ollut helppo.

– Moni luovuttaakin alussa, kun tulee ohivuotoja eivätkä vaipat istu kuten pitäisi. Minua harmitti, että niin moni oli luovuttanut ja kirjoitti pettymyspostauksia someen.

Walton sai idean, että alkaisi ostamaan kestovaippoja käytettynä, korjaamaan ja myymään niitä. Samalla hän voisi neuvoa niiden käytössä.

– Tutustuin kirkon ompelukerhossa ompelutaitoiseen rouvaan, joka auttoi alkuun. Kysyntää riitti ja lopulta kun minulla oli satoja vaippoja odottamassa, otin yhteyttä ammattilaisompelijaan.

Nyt Walton ostaa, korjaa ja myy vaippoja oman yrityksensä kautta. Hän saa myös paljon lahjoituksena käytettyjä kestovaippoja ympäri Suomen. Jotta liiketoiminnalle saisi myös kannattavuutta, valikoimista löytyy nykyään myös uusia vaippoja.

– Kahden pienen vauvan hoitamisen lomassa tekemistä olisi enemmän mihin aika riittää.

Kysyntä kasvaa jatkuvasti.

– Kun lapset kasvavat ja menevät päiväkotiin, aion panostaa yritystoimintaan enemmän.

Fakta

Kestovaippa on kankainen vaippa, joka pestään käytön jälkeen uutta käyttöä varten.

Ennen kertakäyttövaippojen aikakautta kaikki vaipat olivat kestovaippoja, jotka oli valmistettu puuvillaharsosta.

Kestovaippojen suosio on lisääntynyt Suomessa. Syitä kestovaippojen käyttöön ovat muun muassa ympäristöystävällisyys, taloudellisuus ja ihoystävällisyys.

Yksi lapsi käyttää kahden vuoden aikana keskimäärin 5 000 vaippaa.

Keravalainen äiti Diana Walton ostaa, korjaa ja myy käytettyjä ja uusia kestovaippoja babydot.fi-sivustonsa kautta.

Sivuston blogissa annetaan myös ohjeita onnistuneeseen kestovaippailuun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut