Oinaskadulle uusi koulu ja tilava liikuntasali –  Helinä Perttu: "Puhuimme pitkään kiinteistöjen remontoinnin mahdollisuudesta"

Oinaskadun koulu sai purkutuomion ja tilalle nousee uudisrakennus, joka valmistuu vuoden 2022 aikana. Anton Soinne

Anne Sirvio

Järvenpään kaupunginhallitus teki päätöksen Oinaskadun päiväkodin ja pienten lasten koulun rakentamistavasta. Kaupunginhallitukselle esitettiin hankkeen toteuttamista moduulirakenteisena uudisrakennuksena.

Päätös koulun muuttamisesta päiväkodiksi ja pienten lasten kouluksi on tehty jo aiemmin opetus- ja kasvatuslautakunnassa ja hankkeen toteuttamisesta on päätetty valtuustossa.

Willem van Schevikhoven (kok.) esitti asian palauttamista valmisteluun muun muassa kustannusvaikutusten vuoksi.

Puheenjohtaja Helinä Perttu (kok.) puolestaan esitti päätösehdotukseen muutosta, jonka mukaan kaupunginhallitus päättää tarkentuneesta suunnitelmaratkaisusta ja kustannuslaskemista ja edellyttää sadan neliön lisäämistä liikuntatilaan.

Kokouksessa äänestettiin van Schevikhovenin ehdotuksesta pohjaesitystä vastaan. Palauttamista kannattivat myös Mikko Taavitsainen (ps.), Tomi Passi (kesk.) ja Katja Repo (Plus.).

Muut seitsemän jäsentä äänestivät pohjaesityksen puolesta, joten sen käsittelyä jatkettiin.

Puheenjohtajan muutosehdotus sai koko hallituksen kannatuksen ja päätös tehtiin sen mukaisesti. Kouluhanke on tarkoitus toteuttaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

– Hallituksen enemmistö piti tärkeänä sitä, että tällä muutoksella saadaan alueelle nykyaikaiset varhaiskasvatuksen sekä alkuopetuksen toimintaa paremmin palvelevat tilat, Perttu sanoo.

– Puhuimme pitkään kiinteistöjen remontoinnin mahdollisuudesta, mutta laaja remonttikaan ei vaikuttanut esittelijöiden materiaalin pohjalta varmalta ratkaisulta lopputuloksen onnistumisen takaamiseksi.

Pertun mukaan remontin ja uudisrakentamisen hintalapussa ei ollut suurta eroa ja lisäksi uusi moduulikoulu tuo rakennuksen käyttöön huomattavasti nopeammin.

– Hallitus tuplasi yksimielisesti liikuntasalin neliöt palvelemaan sekä talon liikuntakasvatusta ja iltakäyttäjiä. Nyt rakennuksessa tulee olemaan vastaavan kokoinen sali kuin nykyisessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut