Keravalaislähtöisen muotoilijan korut voittivat Vuoden koru -kilpailun – "Moderni tulkinta suomalaisuudesta"

Keravalta kotoisin olevan Susanna Feuerbacherin Tuohi Hopea-korusarja on valittu yleisöäänestyksellä Vuoden koru -kilpailun voittajaksi.

Kilpailun voittajakorut yhdistävät hopeaa ja kotimaista koivun tuohta. Korut syntyvät yhteistyönä Susanna Feuerbacherin ja hänen miehensä Tobias Feuerbacherin kanssa.

Kilpailun järjesti Jules & Beryl yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kellomuseon kanssa.

Kilpailutiedotteessa todetaan, että tavoitteena on lisätä tietoisuutta kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta, kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen sekä edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia.

– Korukilpailu antaa koruntekijälle loistavan mahdollisuuden ja alustan saada omalle työlle näkyvyyttä. Kilpailun avulla nousee myös uusia tekijöitä ja mallistoja kuluttajien tietoisuuteen, toteaa Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman.

Kilpailussa etsitään Suomessa valmistettua korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla muotoilullaan.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla. Ehdokkaiden joukosta finalistit valitsi esiraati.

Pari tutustui toisiinsa Susanna Feuerbacherin ollessa vaihto-oppilaana Saksassa.

Matka jatkui yhdessä Suomeen ja Keravalle, jossa nähtiin pariskunnan ensimmäinen isompi yhteisprojekti. Tanssia ja koruja yhdistävä Korugrafia-näyttely toteutettiin yhteistyössä Keravan tanssiopiston kanssa ja se oli esillä Keski-Uudenmaan taiteilijoiden luotsaamassa Galleria Allissa keväällä 2016.

– Projektin aikana huomasimme, että työskentelemme hyvin yhdessä, toteavat Feuerbacherit kilpailun järjestäjien tiedotteessa.

Seuraavana vuonna 2017 pariskunta perustikin yrityksensä, jonka tilat ovat vanhalla maatilalla, Feuerbacherin entisessä mummolassa Karkkilassa.

Tuohi Hopea-korusarja on moderni tulkinta suomalaisuudesta. Se on ylikuumennetun hopean ja tuohen tekstuurien yhdistelmä.

Lisätietoa koruista ja kilpailusta: viilu.fi. vuodenkoru.fi .

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut