Tuusulan kulttuuriavustuksia haettiin ennätysmäärä – lue, miten niitä jaettiin

Tuusulassa haettiin ennätysmäärä kunnan kulttuuri- ja taideavustuksia.

Haettavien summien määrä kasvoi edellisvuoteen nähden lähes puolella.

Hakemuksia jätettiin 49 kappaletta, ja haettu rahasumma oli lähes 341 000 euroa. Rahaa oli jaettavana 145 000 euroa. Haettujen avustusten summat olivat 300–50 000 euroa.

Avustuksia myönnettiin yksityisille taiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä kulttuuriyhdistyksille ja ryhmille. Kulttuuriyhdistysten osuus avustuksista oli 66 prosenttia eli 96 050 euroa.

Eniten avustuksia myönnettiin teatteri- ja musiikkitoimintaan sekä yleisötapahtumiin.

Suurimmat avustukset olivat Tuusulan Taiteiden yön 27 000 euroa ja Keski-Uudenmaan Teatterin kannatusyhdistyksen 22 000 euroa.

Järvenpään Sibelius-seura sai 11 000 euroa Meidän Festivaalin tuottamiseen, Jokelan Närkästysjuhlia järjestävä Jekku ry sai 8 500 euroa jja Lampirock-yhdistys 7 500 euroa.

Ammattitaiteilijoiden työskentelyapurahaa sai vuonna 2020 viisi taiteilijaa.

Tänä vuonna apuraha myönnettiin yhdelletoista hakijalle. Suurimmat 5 000 euron suuruiset apurahat saivat Mika Saatsi karjalaiseen kulttuurikasvatukseen ja sävellystyöhön sekä Maritta Meckelborg kuvataiteen ja näyttelyiden tekemiseen.

– Tänä vuonna taiteellisen työskentelyn edellytysten turvaaminen oli yksi keskeisiä ajatuksiamme. Kaikille työskentelyapurahaa hakeneille myönnettiin suurin mahdollinen summa, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

Ammattitaiteilijoiden korkein tuotantotuki 10 000 euroa myönnettiin valokuvaaja Sami Laitiselle laaja-alaisen Jokela-aiheisen valokuvausprojektin toteuttamiseen.

Laitinen on Jokelassa kasvanut valo- ja videokuvaaja, joka aikoo kuvata ja dokumentoida Jokelaa ja sen asukkaita sekä koota tuotoksista ensi vuonna valokuvakirjan, valokuvanäyttelyn ja videon. Hankkeelle on suunniteltu laajaa näkyvyyttä verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

– Lähdimme tänä vuonna ehdotuksen tekemisessä kärkihankeajattelusta. Jotta suuria projekteja tai tapahtumia voidaan järjestää, täytyy niitä myös tukea suuremmilla summilla, sanoo Hopeakoski.

– Toinen tavoitteemme oli se, että pienemmät hakemukset pystyttäisiin myöntämään täysmittaisina. Kaikille avoimet kulttuuritapahtumat elävöittävät kunnan kulttuuritarjontaa.

Kulttuuri- ja taidetoimintaan suunnatulla tuella on tärkeä merkitys paikallisessa kulttuuritoiminnassa. Avustusten kautta voidaan lisätä yhteisöllisyyttä sekä laajentaa ja monipuolistaa paikallista tapahtuma- ja kulttuuritarjontaa.

Vuonna 2020 kulttuuri- ja taideavustusta saaneista neljäsosa haki avustuksen käyttötarkoituksen muutosta tai siirtoa tälle vuodelle.

Avustuksia siirrettiin 40 400 euron edestä. Pääasiallisena syynä siirroille oli koronapandemia.

– Saimme tänä vuonna paljon uusia hakijoita. Avustuksiin varattu summa riitti kattamaan vain runsaan 40 prosenttia haetusta määrästä. Voi olla, että olemme uudenlaisen tilanteen edessä ensi vuonna, jos hakijoina on entistä suurempi joukko kulttuurin ja taiteen tekijöitä ja harrastajia, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut