Koskelan tapahtumista järkyttyneet keravalaiset Eva Guillard ja Anni Rusi keräävät nuorten kiusattujen tarinoita sosiaaliseen mediaan – ”Kummallakin on kova halu parantaa maailmaa”

Keravalaiset nuoret Eva Guillard ja Anni Rusi ovat aloittaneet kampanjoinnin kiusaamista vastaan. Lupa puhua -kampanja näkyy somessa ja sille on juuri valittu oma logo kilpailun tuloksena.

Guillard ja Rusi kertovat, että ideana on tuoda näkymättömiä kiusaamistarinoita näkyviksi sekä haastatella myös erilaisia nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia:

– Toivon mukaan kampanja saa paljon näkyvyyttä ja kannattajia tärkeän asian ympärille, jotta kampanja voisi olla jonkinlainen herättely isommille päättäjille.

Idea syntyi pääasiassa Koskelan tapahtumista.

– Olemme jo kuitenkin pidempään ennen tapahtunutta miettineet yhdessä, että koska kummallakin on kova halu parantaa maailmaa ja vaikuttaa yhteiskunnan epäkohtiin, olisi hienoa lähteä toteuttamaan jotain kampanjaa.

– Nyt kun kiusaaminen nousi valtakunnallisesti poikkeuksellisen suureksi puheenaiheeksi, päätimme, että nyt voisi olla erittäin hyvä aika tehdä kampanjaa, millä on oikeasti merkitystä.

Kampanja on alkutekijöissään, mutta se on saanut jo paljon näkyvyyttä lyhyessä ajassa.

– Yllätyimme myös positiivisesti siitä, kuinka monet vaikuttajat ovat jo lähteneet kampanjaan mukaan jakamalla kampanjan tiliä ja kirjoittamalla myös omia postauksia kampanjan pohjalta. Kiusaamistarinoita olemme saaneet jonkun verran.

Mikäli kiusattu nuori tai nuoren kanssa työskentelevä henkilö haluaisi kertoa kokemuksensa, miten hänen pitäisi toimia?

– Jos tuntuu yhtään siltä, että haluaa jakaa oman tarinan, meihin voi olla yhteydessä kampanjan sähköpostiin lupapuhua.kampanja@hotmail.com tai sosiaalisessa mediassa yksityisviestillä.

– Kaikki yhteydenotot ovat salassa pidettäviä ja myös julkaistavat tarinat julkaistaan kertojan toiveen mukaisesti hänen haluamallaan nimimerkillä.

He lisäävät vielä, että ovat kiitollisia jokaisesta heille jaetusta henkilökohtaisesta tarinasta ja luottamuksesta:

– Jokainen tarina on meille arvokas riippumatta kertojan roolista.

Palautetta on jo tullut etenkin nuorilta.

– Myös iso osa aikuisista on antanut sydäntä lämmittävää palautetta, mutta olemme myös tiedostaneet alusta asti, että jos kampanja leviää julkisuuteen ja enemmän ihmisten tietoon, voi palaute olla myös välillä raskasta.

Negatiivisen palautteen määrä on kuitenkin rajoittunut vain muutamaan kommenttiin.

– Koska meillä kummallakin on jo jonkun asteista kokemusta julkisuudesta ja näkyvyydestä, olemme myös osanneet käsitellä asioita itselle turvallisilla tavoilla esimerkiksi purkamalla ajatuksia toistemme kanssa.

Kampanja päättyy aikanaan hyväntekeväisyyskonserttiin. Mitä sen sisällöstä tiedätte jo kertoa?

– Olemme puhuneet, että otamme vaikutteita Annin aikaisemmin järjestämästä hyväntekeväisyyskonsertista ”Yhdessä hyvää” eli harjoittelemme yhdessä ohjelmiston ja kasaamme bändin. Tarkoituksena olisi myös saada eri tahojen vaikuttajia konserttiin puhumaan.

Instagram: @lupapuhuakampanja, josta löytyy myös postaus, mitä voi jakaa tägäämällä #lupapuhuakampanja.

Facebook: Lupa puhua kampanja.

Yhteydenotot sähköpostiin lupapuhua.kampanja@hotmail.com, Instagramiin tai Facebookiin yksityisviestillä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut