Poliisi tutkii outoa tapausta Tuusulassa: Mönkkärillä koeajoon lähtenyt nainen häipyi jäljettömiin – jätti koiran palelemaan autoon kahdeksan asteen pakkaseen

Tällä tuliterällä Kymco-mönkkärillä nainen lähti koeajolle Tuusmotorin pihasta Sulan alueelta Tuusulasta perjantaina iltapäivällä. Tuusmotor

Jouko Tuomas-Kettunen

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii merkillistä varkaustapausta Tuusulassa.

Nuorehko nainen lähti perjantaina iltapäivällä koeajolle uudella mönkkärillä ja häipyi jäljettömiin.

Nainen otti alleen Tuusmotor Oy:lta ruskean Kymco MXU550 -mallin ja jätti pihaan oman autonsa, jonka sisältä löytyi pieni koira palelemasta kahdeksan asteen pakkasessa.

– Kun naista ei kuulunut takaisin, ajattelimme ensin, että nainen oli joutunut onnettomuuteen, mutta myöhemmin selvisi, että siitä ei ollut kyse, koska tietoja mahdollisesta onnettomuudesta ei rekisteröity mihinkään, kertoo Tuusmotorin yrittäjä Anu Åberg.

Åbergin mukaan siististi pukeutunut, arviolta alle 30-vuotias nainen oli tullut sisään liikkeeseen kello 16 jälkeen ja kysellyt puoli tuntia erilaisia faktatietoja mönkkäristä ja näyttänyt samalla henkilökorttinsa.

– Sitten hän puki päälleen lämpimät haalarit. Lainasimme hänelle vielä kypärän. Nainen lähti ajamaan Helsingin suuntaan.

Sen jälkeen hänestä ei kuulunut enää mitään. Nainen ei myöskään vastannut puheluihin ja myöhemmin vastaaja ilmoitti, ettei kyseistä numeroa ole käytössä.

Åbergin mukaan naisen henkilöllisyys on tiedossa sekä Tuusmotorissa että poliisilla. Nainen tallentui myös valvontakameran kuviin.

Kun naista ei kuulunut takaisin, alkoi henkilökunta tutkia myös moottoripyöräliikkeen pihalle jätettyä harmaata Audi A6 -farmariautoa, jolla nainen oli tullut paikalle.

– Sisältä löytyikin yllättäen pieni koira, jonka myöhemmin paikalle saapunut poliisi otti huostaan ja toimitti hoitopaikkaan. Poliisi joutui rikkomaan auton kuskin puoleisen ikkunan, Åberg kertoo.

– Koiralla oli takki päällä ja sille oli jätetty autoon vesikuppi.

Anu Åbergin mukaan poliisi käsitteli koiraa erittäin hienosti ja asiantuntevasti. Se pääsi hyvään hoitopaikkaan.

Tapauksessa epäillään myös eläinsuojelurikosta, sillä koira ehti olla autossa useita tunteja ennen kuin se huomattiin.

Mönkkärivarkaudesta on tehty rikosilmoitus. Asiaa tutkii Itä-Uudenmaan poliisi.

Tapauksesta tekee entistäkin oudomman se, että perjantain ja lauantain välisenä yönä harmaa Audi oli kadonnut Tuusmotorin pihalta.

– Joku oli sen hakenut. Mahtoi kuskilla olla kylmää kyytiä, kun ikkuna puuttui.

Anu Åberg kertoo, että viime aikoina vastaavanlaisia varkauksia on ollut aiempaa enemmän eri puolilla.

– Ehkä koeajettaviin ajoneuvoihin pitää jatkossa asentaa jäljityslaitteet.

Mönkkärin löytymiseen johtavasta vihjeestä yrittäjä lupaa löytöpalkkion.

Hiekanvärisen ajoneuvon rekisterinumero on 101-NAH.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut