Tuusulassa hyökkäyksen kohteeksi joutunut tyttö on kunnossa: "Poikajoukko häkeltyi tytön sinnikkyydestä" – tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus

Jouko Tuomas-Kettunen

Tuusulassa maanantai-iltana lenkillä poikajoukon hyökkäyksen kohteeksi joutunut 14-vuotias tyttö on kunnossa henkisesti ja fyysisesti tapahtuman jälkeen.

Tytön äiti kertoi Keski-Uusimaa-lehdelle tiistaina, että tilanteessa auttoi huomattavasti tytön päättäväinen luonne.

– Lähinnä tyttäreni on vihainen ja kiukkuinen tapahtumasta. Hänellä ei ole hätää. Jollekin muulle olisi voinut käydä tilanteessa huonommin.

Äiti kertoo, että tyttö on saanut kavereiltaan runsaasti kannustavia viestejä, joissa päällimmäiseksi tietenkin nousee myös huoli siitä, uskaltaako nuori enää lähteä illansuussa yksin lenkille.

Tapaus sattui maanantaina kello 18 aikaan lähellä Kirkonkylän koulua Mahlamäentiellä.

Tytölle tuntematon joukko arviolta yläasteikäisiä poikia kävi tytön kimppuun.

Tyttö oli kävelemässä alikulun jälkeen kohti Hyrylää.

Pojat varastivat tytön pipon, työnsivät lumihankeen, potkivat lunta päälle, huorittelivat ja haukkuivat. Yksi yritti sylkäistä päälle, mutta tyttö väisti.

Tyttö otti pipon takaisin ja lähti paikalta. Ilman pipoa hän ei olisi lähtenyt.

Äiti arvelee, että tytön luonne oli tässä tilanteessa ratkaiseva tekijä.

– Pojat eivät lähteneet perään, vaan häkeltyivät tytön peräänantamattomuudesta. Ehkä tarkoituksena oli saada esiin joku pelkoreaktio tai hätääntyminen, eikä siinä nyt onnistuttu, vaikka omaisuusvahinko ja pieni fyysinen kolhu saatiinkin aikaan, äiti pohtii.

Tytön silmälasit vääntyivät rytäkässä ja poskeen tuli mustelma.

Tyttö yritti painaa mieleen myös tuntomerkkejä.

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Äiti kertoi hyökkäyksestä Facebookissa Tuusula-ryhmässä.

Äidin mukaan tytär on harmissaan tapauksen saamasta julkisuudesta, mutta äiti uskoo, että julkaisu voi myös auttaa tekijöiden kiinni saamisessa.

– Näin etäkoulun aikaan nuoret suorittavat paljon liikuntatunteja ulkona itsekseen, joten nuoria liikkuu nyt ehkä tavallista enemmän ulkona pitkin päivää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut