Kerava varautuu yläkoululaisten etäopiskelun jatkumiseen – koululounas on mahdollista saada ruokakassina, jos vastaa kyselyyn

Kouluruoka-annos. Kuvituskuva. arkisto/Juha Perämäki

Tanja-Elina Niemi

Keravan kaupungin ateriapalvelut varautuu siihen, että yläkoululaisten etäopiskelu saattaa jatkua.

Kaupunki kertoo verkkosivuillaan tiistaina, että Wilman kautta on lähetetty 7.–9.-luokkalaisten huoltajille kysely siitä, ovatko perheet halukkaita tilaamaan koululounaan ruokakassina.

Vastausaikaa kyselyyn on keskiviikkoon 24.3. kello yhdeksään asti.

Mikäli etäopetus jatkuu, ruokakassi jaetaan vain niille oppilaille, jotka ovat tilanneet ruuan etukäteen vastaamalla kyselyyn.

Samassa tiedotteessa kaupunki muistuttaa koululaisten huoltajia koronatesteistä. Oppilas on syytä viedä testiin, mikäli hänellä on yksikin koronavirustautiin sopiva oire. Kouluun ei saa mennä oireisena.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus Keravalla kasvaa edelleen. Se on nyt 230 tapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Tartuntoja on todettu kaikkiaan 679 ja uusia tapauksia on maanantaista tiistaihin 23.3. tullut 14.

– Muistutamme, että yhteisen turvallisuuden vuoksi on ehdottoman tärkeää että koronataudin saanut henkilö kertoo kontakteistaan tartunnanjäljittäjälle totuudenmukaisesti. Näin altistuneisiin henkilöihin voidaan olla yhteydessä ja tartuntaketjuja pystytään katkaisemaan tehokkaammin, sanotaan tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut