Näköislehdessä tänään: Kalevalainen jäsenkorjaus osaksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoa? – "Näyttö on kohtuullisen vahvaa"

Hyvinvointi: Kalevalaisen jäsenkorjauksen puolestapuhujat sanovat, että hoitokeino auttaa tehokkaasti kipuihin. Kansanperinteeseen pohjautuva hoitomenetelmä on kuitenkin virallisen terveydenhoitojärjestelmän ulkopuolella, koska sen vaikuttavuudesta ei ole tarpeeksi tieteellistä näyttöä.

Itä-Suomen yliopiston terveysliikunnan dosentti, Kansanlääkintäseuran varapuheenjohtaja Mika Venojärvi on sitä mieltä, että kalevalainen jäsenkorjaus tulisi ottaa osaksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoa.

– Näyttö on kohtuullisen vahvaa. Aina pitää tietenkin muistaa, että näyttöä on vain niistä asioista, joita on tutkittu, hän huomauttaa.

Hyvinvointi: Tuoreen tutkimuksen mukaan koira monipuolistaa kodin mikrobistoa. Se voi selittää, miksi koirakodeissa kasvavat lapset ovat terveempiä.

Kevät: Puutarhatöitä pääsee jo aloittelemaan. Näköislehdessä kerromme, mitä nyt voi ja kannattaa tehdä!

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut