Järvenpääläinen asunto-osuuskunta Silkki on saanut asukkaansa

Silkki on saanut asukkaansa. Osuuskunnalla on seuraava hanke suunnitteilla Järvenpään Värtsilänkadulle. Mestariasunnot

Harjutiellä Järvenpäässä rakenteilla oleva Asunto-osuuskunta Silkin ensimmäisen talon kaikki asunnot saatiin myydyksi hyvissä ajoin ennen talon valmistumista. Asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa ensi keväänä, kerrotaan Mestariasuntojen tiedotteessa.

– Silkistä asunnon ostaneet asukkaat ovat korostaneet valinnassaan asumisen edullista hintaa, talon hyvää sijaintia lähellä kaupungin keskustaa ja mahdollisuutta asua turvallisesti talossa pitkään. Myös asukkaiden vaikutusmahdollisuudet asumiseensa on koettu tärkeäksi, kertoo Mestariasuntojen asiakkuusjohtaja Nina Silvonen tiedotteessa.

Silkin keskivuokrataso on 13,50 euroa neliömetriltä, mikä tarkoittaa, että yksiöissä vuokra on noin 600 euroa, kaksioissa noin 750 euroa ja kolmioissa noin 900 euroa. Vuokraan kuuluu myös ns. Silkki-studion käyttö. Studio on 35 neliön tila, jota voidaan käyttää asukkaiden päätöksen ja tarpeiden mukaan, vaikka vierashuoneena. Taloon tulee kaikkiaan 37 asuntoa 33,5 neliöisestä yksiöstä 72 neliöiseen kolmioon. Pääpaino on isommissa asunnoissa.

– Ennakkomarkkinoinnin perusteella todettiin, että ihmiset eivät halua asua ahtaasti, eikä yksiöitä kannata rakennuttaa montaa. Kun asumiskustannukset ovat kohtuulliset, ihmiset valitsevat mieluummin tilavamman asunnon, perustelee Silvonen.

Osuuskunnalla on jo seuraava hanke suunnitteilla Värtsilänkadulle. Kohteen alustavaa kiinnostusta tutkitaan alkukesän aikana.

– Ensimmäisen talon asuntojen valtava kysyntä osoitti, että kohtuuhintaiselle asumiselle on suuri kysyntä Järvenpäässä, toteaa Silvonen.

Ennakkomarkkinoinnin perusteella todettiin, että ihmiset eivät halua asua ahtaasti.

Nina Silvonen, Mestariasunnot

Osuuskunta Silkin jäseneksi pääsee maksamalla 1 000 euron osuusmaksun, joka jää osuuskunnalle, jos asukas muuttaa pois. Sen lisäksi asukas maksaa 3 500 euron huoneisto-osuuden ja 1 500 euron vakuusmaksun, jotka maksut asukas saa takaisin muuttaessaan pois. Jos asukas muuttaa uudelleen Silkin asuntoon, osuuskuntamaksua ei tarvitse maksaa toistamiseen. Osuuskunta valitsee itse asukkaansa.

Mestariasunnot on Asunto-osuuskunta Silkin perustajajäsen, joka huolehtii rahoituksen järjestämisestä, rakennuttamisesta ja myös talon ylläpidosta osuuskunnan linjausten mukaisesti. Mestariasunnoilla on myös edustus Silkin hallituksessa. Hallituksen kuudesta jäsenestä loput viisi on asukkaita.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut