Mistä on kysymys? Kerava ohjeistaa käyttämään maskia myös ulkona: "Ulkoilma ei suojaa tartunnalta"

Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Oskari Lehto

Keravan kaupungin maanantaisessa korona-ajan tilannetiedotteessa ohjeistettiin ihmisiä käyttämään maskia myös ulkotiloissa, kun lähellä on muita ihmisiä.

Syynä on pahentunut koronatilanne. Ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on 332 uutta tautitapausta 100 000 asukasta kohden, mikä on toistaiseksi Keravan korkein ilmaantuvuusluku.

Uusista tautitapauksista 17 prosentissa tartunnan saanut ei ole pystynyt tunnistamaan tartunnan alkuperää.

– Kaikkialla missä ihmiset kohtaavat, oli kyse julkisista tai yksityisistä tiloista, tartunnan mahdollisuus on olemassa eli tartunnan voi saada missä tahansa. Satunnaisissa hyvin lyhyissä kohtaamisissa ulkona, kuten kävellessä, kun ohittaa toisen, tartunta on hyvin epätodennäköinen, mutta ulkonakin ihmisiä tavatessa on syytä käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä, Kerava tiedottaa.

Mutta missä tilanteissa maskia on sitten syytä käyttää ja missä ei?

– Normaalisti ulkoillessa kävellen, juosten tai hiihtäen maskia ei tarvitse. Ulkoilma yksin ei kuitenkaan suojaa tartunnalta lähikontaktissa, vaan sielläkin turvaväleistä on syytä pitää kiinni ja tarvittaessa pitää maskia. Kasvomaskia on syytä käyttää aina tilanteissa, joissa kohdataan muita ja lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, Keravan viestintäpäällikkö Anni Pasuri sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut