Taiteen minilomalle Järvenpään taidemuseossa

Taiteen minilomalle Tangerin markkinoille - virtuuaaliopastuksia huhtikuussa järjestää Järvenpään taidemuseo.

Koronapandemian vuoksi Järvenpään taidemuseon Tyven meri, turkoosi taivas -näyttelyä ei ole vielä voitu avata yleisölle.

Taidemuseo on kehittänyt virtuaalisen opastuksen, jolloin taide tulee ihmisten luokse ja tarjoa mieltä virkistäviä minilomia taiteen parissa.

Taidemuseon yleisötyön amanuenssi Pinja Petäjä kertoo että museo on testannut etäopastuksen toimivuutta erilaisten ryhmien kanssa.

– Olemme hioneet konseptia käyttäjäystävällisempään suuntaan. Toivomme, että etäopastukset tuovat vaikkapa piristystä, virkistystä tai uusia ajatuksia arkeen. Etäopastukset pysyvät osana museon palveluvalikoimaa, iloitsee Petäjä.

Virtuaaliopastuksessa opas kertoo museosta käsin tarinoita ja johdattelee maalausten yksityiskohtiin. Opastuksen aihepiiri ja kesto voidaan suunnitella ryhmän kiinnostusten mukaan. Miltä esimerkiksi kuulostaisi Venny Soldan-Brofeldt ja meren houkutus tai Hugo Backmansson - taistelumaalarin silmin Pohjois-Afrikassa?

Huhtikuussa etäopastuksia on Teams-alustalla. Varausvahvistuksen yhteydessä lähetetään osallistumislinkki, jonka voi jakaa eteenpäin muille osallistujille. Ohjelmia ei tarvitse erikseen ladata omalle koneelle, vaan osallistua voi myös nettiselaimella.

Etäopastukset kestävät 45 minuuttia ja maksavat 40 euroa/ryhmä (1–35 henkilöä).

Opastukset ovat maksuttomia järvenpääläisille päiväkodeille ja kouluille. Etäopastuksen voi tilata tiistaihin 6.4. saakka ja 16.–28.4. ma–pe klo 10–16.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut