Keravalla järjestetään kesällä arkkitehtuurikilpailu puukerrostalosta – tavoitteena tyylikästä puurakentamista vuoden 2024 asuntomessualueelle

Kivisillan asuntomessualue sijoittuu Keravan kartanon maisemiin vuonna 2024. Arkistokuva. Anton Soinne

Oskari Lehto

Keravalla järjestetään kesällä arkkitehtuurikilpailu puukerrostalon suunnittelusta vuoden 2024 asuntomessuille Keravan Kivisillan alueelle.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna ja se kohdistuu yhteen tulevan asuntomessualueen tonteista.

Kilpailun järjestävät Keravan kaupunki ja Keravan kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Nikkarinkruunu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa.

Arkkitehtuurikilpailulle puurakentamisen edistämiseksi Keravalla on saatu hankerahoitusta ympäristöministeriöstä.

Kilpailussa tavoitellaan tiedotteen mukaan tyylikästä puurakentamista, joka sopii ympäristöönsä, on pitkäaikainen ja ratkaisuiltaan monella tasolla kestävä.

– Tärkeinä arvostelukriteereinä ovat myös ratkaisun innovatiivisuus ja samalla toteuttamiskelpoisuus. Kilpailun tavoitteena on johtaa korkeatasoiseen toteutukseen, joka tarjoaa Kivisillan alueen tuleville asukkaille osaltaan hyvän elämän puitteet terveellisessä puurakennuksessa, tiedotteessa kerrotaan.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, jonka ilmoittautumisaika on jo alkanut. Viimeinen päivä kilpailuhakemuksen jättämiselle on 29.4. Hakemusten perusteella jatkoon valituille kilpailuaika on 6.5.–27.8.2021.

Kilpailuehdotukset tulevat myös yleisön nähtäville ja kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2021. Samanaikaisesti arkkitehtuurikilpailun kanssa kaupunki edistää alueen asemakaavoitusta, joka mahdollistaa asuntomessualueen rakentamisen alueelle kesään 2024 mennessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut