Korona-aikana kohdataan somessa – Nuorisopastori: ”Seurakunnassa on turvallista puhua niin elämän pienistä kuin suuristakin kysymyksistä”

Nuorisopastori Emmi Gong on osa Keravan seurakunnan nuorisotyön tiimiä. Erityisnuorisotyön pienryhmät ja alakouluikäisten kerhot ovat pyörineet rajoitusten puitteissa. Keravan seurakunta

Auli Henriksson

Korona-aikana Keravan seurakunta on pyrkinyt pitämään nuorten toimintaa yllä järjestämällä toimintaa rajoitusten mukaisesti ja myös keksimällä vaihtoehtoja.

– Instagramissa pidämme livejä, joihin nuoret voivat osallistua kommentoimalla. Toisinaan myös yksi tai kaksi nuorta on ollut mukana toteuttamassa liveä, kertoo Keravan seurakunnan nuorisopastori Emmi Gong.

Isos- ja kerhonohjaajakoulutukseen on osallistuttu etänä. Rajoitukset huomioiden on järjestetty pieniä tapahtumia ja lukiolaisille on tarjottu mahdollisuutta tulla Pappilaan opiskelemaan etäkoulun aikana. Erityisnuorisotyön pienryhmät ja alakouluikäisten kerhot ovat pyörineet rajoitusten puitteissa.

– Meillä on myös erityisesti nuorille suunnattu päivystävä puhelin kerran viikossa, johon voi soittaa tai laittaa viestiä. llmoitamme Instagramissa aina kiertävästä päivystysvuorosta ja samalla laitamme ilmoitukseen myös työntekijän numeron. Eli päivystävän työntekijän työnumero toimii päivystyspäivinä myös päivystysnumerona, hän vinkkaa.

Seurakunnan hän kuvailee tarjoavan nuorille tukea ja mahdollisuutta keskusteluun sekä turvalliseen aikuiseen, niin nyt korona-aikana kuin normaalistikin.

– Seurakunnassa on turvallista puhua niin elämän pienistä kuin suuristakin kysymyksistä. Meillä on erilaista toimintaa, kuten nuorteniltoja ja leirejä. Kauttamme on mahdollisuus saada myös harjoittelupaikkoja vaikkapa työelämään tutustumisjaksoille sekä erilaisiin työharjoitteluihin. Isos- ja kerhonohjaajatoiminta antaa nuorille mahdollisuuden kantaa vastuuta ja oppia ryhmänohjaajataitoja.

Nuorisotyötä tehdään nuorille näkyväksi eri tavoin.

– Olemme nuorille tuttuja esimerkiksi kouluyhteistöiden ja koulupäivystysten kautta, mikä varmasti osaltaan laskee kynnystä. Pyrimme siihen, että ovet olisivat avoinna kaikille, Gong sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut