Keravan kartano on yksi Luontohelmistä – Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys nosti joukon käymisen arvoisia kohteita sata kilometriä pitkän joen varrelta

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys suosittelee vierailua kartanolla. Anton Soinne

Riitta Suomalainen

Vantaanjoen vesistöalueella on runsaasti luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä, joihin voi tutustua pyöräillen, patikoiden, hiihtäen tai meloen, kerrotaan Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen nettisivuilla.

Vesistöalueen pääuoma eli Vantaanjoki saa alkunsa eteläisestä Hämeestä Hausjärveltä; mereen se virtaa Helsingin Vanhankaupunginlahdella.

Matkallaan 99,1 kilometriä pitkä joki kiertelee 14 kunnan alueella, joukossa Kerava, Järvenpää ja Tuusula. Niidenkin joenrantamaisemista yhdistys on listannut joukon vierailukohteita, joista yhden se esittelee näin... Lisää on luvassa myöhemmin.

"Tämä Luontohelmi -kohde löytyy Keravanjoen rannalta. Keravan kartano Humleberg on historian havinaa tarjoava helmi Keravan sydämessä.

Keravan kartanolla on pitkä historia: kartano hallitsi Keravan jokilaaksoa aina 1640-luvulta lähtien, ja nykyinen päärakennus on rakennettu 1800-luvun alussa. Nykyään kartanon pihapiiri toimii monipuolisena virkistyskeskuksena, ja entisessä navettarakennuksessa on kiertotalousyhteisö Jalotus.

Kartanon päärakennuksessa toimii kesäkahvila, joka järjestää myös erilaisia tapahtumia hyvinvointiaamuista livekeikkoihin. Pihapiirissä käyskentelee kotieläimiä: lampaita, kanoja ja kaneja. Kartanon lähiympäristössä on myös lintupuisto, jossa pääsee tarkkailemaan Suomen monipuolista linnustoa. Alueella onkin tehty havaintoja 47 eri lintulajista.

Paikalle pääsee niin julkisilla kuin omalla autollakin. Keravan asemalta kartanolle kävelee noin 20 minuutissa, osoite on Kivisillantie 12, Kerava."

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut