Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Juho Kautto: Ongelmat ovat kasautuneet etätyöaikana

Vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto esiintyi päihtyneenä Äänekosken valtuuston kokouksessa 29. maaliskuuta ja on päättänyt nyt luopua puheenjohtajan tehtävästä. Asiasta kertoi muun muassa Iltalehti tiistaina 6.4.

Kautto on kertonut tiedotteessaan, että ongelmat ovat kasautuneet etätyöaikana, ja hän on hoitanut niitä alkoholilla.

Hän selitti tapahtumia aluksi voimakkaalla stressillä, mutta on myöntänyt nyt nauttineensa valtuuston kokouksen aikana alkoholia ja päihtyneensä.

– Nyt kun olen saanut pääsiäisenä rauhassa miettiä asioita, olen tullut siihen tulokseen, että nyt on vastuullista luopua valtuuston puheenjohtajan tehtävästä. Keskityn nyt hoitamaan kansanedustajan työtäni. Jatkan myös rivivaltuutettuna, Kautto kertoo Iltalehden jutussa ja pyytää anteeksi tapahtunutta.

Hän löytää tilanteesta myös myönteistä:

–  Tämä pysäytti minut tajuamaan, että tarvitsen apua ja olen sitä myös hakenut työterveyden kautta.

Kautto on saanut paljon tsemppiviestejä ihmisiltä.

49-vuotias Kautto on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan viime vaaleissa Keski-Suomen vaalipiiristä 3788 äänellä.

Hän asuu Äänekosken Sumiaisissa, mutta valitsi edustajan pestinsä myötä kakkosasuinpaikakseen hänelle ennestään tutun Järvenpään. Asunto löytyi Kinnarista.

Kautto asui Järvenpäässä perheineen aiemmin kymmenen vuotta, kun tuli vuonna 2004 valituksi Paperiliiton työehtosihteeriksi ja se työ oli Helsingissä.

Kansanedustaja valitsi Järvenpäästä kakkosasunnon – "Muutama vuosi sitten lähdin täältä haikein mielin"