Hiekoitushiekkojen siivous ja katujen pesu aloitettu Keravalla – siivousurakka kestää 4–6 viikkoa

Kuvituskuva. Helmi Valkearanta

Talven hiekoitushiekkojen poisto ja katujen pesu on aloitettu Keravalla, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Parhaillaan hiekasta puhdistetaan bussireittejä ja suuria valtaväyliä, sillä ne pölyävät eniten ja aiheuttavat kaupungin mukaan suurimmat haitat. Työt etenevät kevyen liikenteen väylille, kun hiekoitushiekkojen poistaminen on mahdollista ilman jalankulkijoiden turvallisuuden vaarantamista.

– Katujen kevätsiivous on tasapainoilua katupölyn torjunnan ja yöpakkasten tuoman liukkauden välillä. Yöpakkaset tai niiden mahdollisuus hidastaa kevyen liikenteen väylien puhdistamista, koska kaupungin tulee ottaa huomioon myös vastuu liukkaudentorjunnasta. Katuja ei haluta ensin pestä ja sitten hiekoittaa uudelleen jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi yöpakkasten takia, kertoo tiemestari Peter Englund tiedotteessa.

Siivousurakka kestää Englundin mukaan noin 4–6 viikkoa.

– Hiekanpoisto ei tapahdu hetkessä, koska jokainen katu puhdistetaan useaan kertaan. Ensiksi nostetaan karkea hiekka, sen jälkeen hieno hiekka ja lopuksi suurin osa kaduista pestään pölystä, Englund sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut