15 uutta koronatartuntaa Keravalla – useita altistumisia eri kouluissa ja päiväkodeissa

Koronatestaukset jatkuvat ja rokotukset etenevät Uudenmaan kunnissa. Katja Luoma

Keravalla on todettu 15 uutta koronavirustartuntaa torstaina 8.4. Tartuntojen kokonaismäärä on 827.

Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 122 kappaletta. 65-69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja perusterveille on vielä runsaasti vapaita aikoja lauantain 10.4. rokotuksiin.

Rokotteena on AstraZeneca.

THL päättää AstraZenecan koronarokotteen käytöstä Suomessa, kun Euroopan lääkeviraston arvio on valmistunut. Toistaiseksi AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu.

Altistumisia on todettu useassa koulussa ja päiväkodissa. Keravanjoen koulun Jaakkolan toimipisteessä altistuneina on kolme aikuista ja 21 oppilasta. Killan esikoulussa on altistunut kolme aikuista ja 18 oppilasta. Kurkelan päiväkodissa altistuneina on kuusi aikuista ja 40 lasta. Keskustan päiväkodissa altistuneina on viisi aikuista ja 16 lasta.

Esi- ja alakoulujen oppilaiden kasvomaskisuositusta täsmennetään ensi viikolla. Käyttöönottoa suositellaan siirrettäväksi, kunnes seuraava kokous on pidetty.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut