Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys löysi Järvenpään arvokkaimman luontokohteen – "Upea äitienpäivän retkikohde"

Järvenpäästä retkikohdetta miettiville Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys suosittelee Lemmenlaaksoa, jossa yhdistys vieraili muutama vuosi sitten äitienpäivän alla ja jonka se listaa yhdeksi Vantaanjoen vesistön Luontohelmeksi.

”Lemmenlaakson lehto Keravanjokilaaksossa on upea äitienpäiväretkikohde. Vuokkomeri, linnunherneet ja imikät alkavat olla kukassa ja linnunlaulukonsertti parhaimmillaan. Tukevat kengät on syytä olla jalassa ja eväät pääsee nauttimaan laavulla”.

Etenkin nyt korona-aikaan laakso omiaan retkeilyyn.

Keravanjoen varrella sijaitseva Lemmenlaakson lehto on Järvenpään arvokkain luontokohde. Luonnonsuojelualueeksi se perustettiin 30 vuotta sitten, vuonna 1991.

Laaksossa kannattaa vierailla juuri keväällä, jolloin siellä esiintyy lukuisia vaateliaita lehtokasvilajeja.

Linnuista alueella voi tavata muun muassa sirittäjän, tiltaltin, peukaloisen, mustapääkertun, idänuunilinnun, pikkusiepon, harmaapäätikan ja kuningaskalastajan, kerrotaan Järvenpään kaupungin sivuilla.

Myös EU:n direktiivilajeihin kuuluva liito-orava viihtyy Lemmenlaaksossa.

Laaksossa on paikoin suuria korkeuseroja, jolloin maasto voi olla vaikeakulkuista. Alueen läpi mutkittelee paikoin varsin kapea polku. Osalle polusta on laitettu pitkospuita ja portaita kulkua helpottamaan.

Lemmenlaakson pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Skogsterintie 6.

Sata kilometriä pitkä Vantaanjoki kiertelee 14 kunnan alueella, joukossa Kerava, Järvenpää ja Tuusula. Juttua päivitetty 14.4. klo 10.20: jutusta poistettu vanhentunut tieto laavun aukiolosta.